Ny podcast med Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard: ”Dem, der kun er venner med deres eget køn, er åndeligt fattigere”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Ny podcast med Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard: ”Dem, der kun er venner med deres eget køn, er åndeligt fattigere”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Måske ville vi forstå hinanden bedre, hvis vi havde flere venskaber på tværs af køn. I denne nye Heartbeats-podcast, ’Venskabt’, vil Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard undersøge alle forskellene, faldgruberne og gaverne, der er imellem venner. Og særligt hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.

Livsstil En del af serien:

Venskabt

Sebastian har gennem opvæksten haft flest pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Og de har begge altid undret sig over deres eget køns fællesskaber og ikke altid følt de passede helt ind.
I denne podcast undersøger de forskellene, og hvordan det kan være, at omverdenen altid kigger en ekstra gang, når en mand og kvinde ”bare er venner”.
Det kommer til at handle om gruppedynamiker, utroskab, humor og meget mere, når sangerinde Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard (Herlige Svend) mødes i ’Venskabt’. Og måske kommer de (og vi) nærmere en forståelse af hinanden.

Da Annika Aakjær på et tidspunkt var pædagogmedhjælper i en børnehave, var der en lille dreng og en pige, der udviklede et stærkt venskab. Men de fik ikke lov til at have det i fred. Alle, også de voksne, spurgte: ’Er I kærester nu?’ Og på den måde blev deres venskab allerede mistænkeliggjort for at være noget andet, end det, det var.

”Jeg var jo bare pædagogmedhjælper, men jeg prøvede virkelig at sige, at det må I ikke gøre ved dem. De var jo mega gode venner. Børn er jo rigtig kvikke, så de fangede hurtigt, at det var noget mistænkeligt med konstellationen.”

Det fortæller Annika Aakjær i denne prolog af podcasten ’Venskabt’, hun er vært på sammen med Sebastian Lynggaard, også kendt som Herlige Svend. Podcasten har premiere på Heartbeats i dag.

De har sat sig for at undersøge de forskelle, der er mellem kønnene, og hvordan vi måske kan få større glæde af hinanden som venner.

De har begge haft en lidt usædvanlig opvækst i kraft af, at Sebastian altid har haft pigevenner, mens Annika har flest drengevenner. Derfor håber Sebastian ikke bare at blive klogere på kvinder, men faktisk primært på sit eget køn.

”Jeg synes, at mænd er svære at blive venner med. En af grundende til, at jeg synes, det er så svært, er, at jeg har lært, at mænd er enormt simple, og hvis man skal snakke om lidt mere komplekse ting, skal man gå et andet sted hen. Der skal man opsøge en kvinde. Derfor er jeg først meget sent begyndt at prioritere mine mandlige bekendtskaber.”

Det har også medført, at de begge har følt sig til tider udenfor de forskellige grupper og i stedet hensat til en observatør-rolle. Men de håber med denne podcast, at de undervejs selv kan blive klogere på de forskelle, der kan være, når det gælder fx utroskab, humor, forfængelighed og meget mere.

”Grundlæggende er min mission, at vi kunne løse rigtig mange af vores problemer, hvis vi kunne tale ’no bullshit sammen’ på en venskabelig måde. Jeg har fået mange gaver ved at have venskaber på tværs af køn. Jeg tror, at dem, der kun er venner med deres eget køn, er åndeligt fattigere. Måske skal den her podcast være til dem, der ikke nødvendigvis har venner af andet køn. Det kan vi måske være med til at give en nøgle til.”

Du kan høre prologen her, eller der hvor du ellers finder dine podcasts. Afsnit 1 er også ude nu. Der kommer et nyt afsnit hver tirsdag.

Værter:
Annika Aakjær og Sebastian Lynggaard

Producer: Clara Koed

Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics