Martin Kongstad besøger ’To Sultne Piger’: Her er årets bedste retter indtil nu

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

Martin Kongstad besøger ’To Sultne Piger’: Her er årets bedste retter indtil nu

Eller vælg, hvor du vil lytte

Martin Kongstad fortæller om sin bedste madoplevelse i år og snakker med Sulten Pige 1 om hendes sommerferieplaner på en to-stjernet Michelin-restaurant i Danmark, der er nabo til et ishus.

Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

I den sidste episode, inden ’2 Sultne Piger’ går på sommerferie, byder Sulten Pige 1 velkommen til sin madanmeldende-podcastkollega fra ’Bearnaise Er Dyrenes Konge’, Martin Kongstad, for at snakke om det første halvårs highs and lows på den danske restaurantscene.

Da Martin Kongstad havde sin hidtil bedste madoplevelse i år brugte han menukortet på den givne restaurant som notesblok, og derfor er det fra menukortets bagside, han læser sine noter op, når han beretter om den ovenud tjekkede service og den vanvittige ‘Hummer Wellington’, som han fik fornøjelsen af. Stedet var Falsled Kro på Sydfyn. 

”Jeg har ikke prøvet en service, der var lignende. Man mærker ikke rigtig, at der er tjenere. De står der bare. Før man overhovedet har fået tanken om en kop kaffe, så er de der(…) Hummer Wellington vandt madanmelderenes ’Årets ret’ sidste år, men nu har de lavet en ny udgave af den, som jeg fik, da jeg var der. Det er jo dybest set hummer, der er pakket ind i butterdej, og så er det en ægte sauce med æg, smør, hummerbisque og crème fraiche. Det er sådan en vanvittig ret,” fortæller Martin Kongstad om sit højdepunkt fra 2024.

Isvafler eller Michelin-menu?

Også de nyligt uddelte Michelin-stjerner bliver vendt og drejet i ugens episode, hvor det er den nu to-stjernede Michelin-restaurant Konan på Langelinie i København, der løber med hovedrollen i Sulten Pige 1’s sommerferie. 

Hun har nemlig sammen med en veninde besluttet, at en god madoplevelse er at foretrække frem for en badeferie. Sulten Pige 1 skal derfor erstatte barndomsmindernes isvafler fra Langelinie med en to-stjernet Michelin-menu, der består af sæsonbestemte danske råvare sammensat på koreansk manér. 

”Jeg har meget positive minder fra Langeliniekaj om at spise is derude, så det bliver en helt ny kulinarisk oplevelse for mig,” siger Sulten Pige 1, som ser frem til at prøve de spændene nye smage, når hun rejser ud til Restaurant Konan ved den københavnske kyst.

”Jeg synes, det er så spændende, når man sidder og tager en bid af noget, og man er sådan; hvad er det, jeg spiser lige nu? Man skal virkelig koncentrere sig og virkelig smage efter. Man bliver udfordret lidt som spiser, i stedet for at man bare hælder en carbonara ned for 117. gang.” 

Lyt med i denne uges episode af ’To Sultne Piger’, og find ud af hvilket ishus det nu er, der er nabo til den to-stjernede Michelin-restaurant på Langelinie, når Martin Kongstad besøger Sulten Pige 1, og kortlægger ruten derud.

Footer graphics