Et Åbent Sind?

Din guide til at undgå at blive snydt: Tre vaccinemyter du skal kende

Eller vælg, hvor du vil lytte
Grafik: Josephine la Cour Freiesleben og Rita Kuhlmann

Din guide til at undgå at blive snydt: Tre vaccinemyter du skal kende

Eller vælg, hvor du vil lytte

I podcasten ‘Et åbent sind?’ guider værterne Morten Elsøe og Torben Sangild dig til, hvordan du tænker kritisk og undgår at blive snydt.

Samfund En del af serien:

Et åbent sind?

Vi lever i en tid med konspirationsteorier, fake news, skjult reklame, coronaskepsis og meget andet. En tid, hvor vi bliver bombarderet med informationer og misinformationer, der forsøger at påvirke og manipulere os. Hvordan skal vi navigere i det? Hvordan skelne myter fra fakta og viden fra pseudoviden? Det er ikke spor let, for vi mennesker er ikke så rationelle, som vi tror. Vejen frem er at have et åbent, men samtidig kritisk sind. Værterne Torben Sangild og Morten Elsøe fortæller om, hvordan vi alle sammen bliver påvirket og manipuleret, hvordan vi har fordomme og tager fejl. Og så prøver de i al ydmyghed at vejlede i, hvordan vi - og de selv – kan tænke bedre og mere kritisk.

I dette første afsnit af podcastserien ‘Et åbent sind?’ går værterne Torben Sangild og Morten Elsøe i dybden med begrebet kritisk tænkning. Hvad vil det egentlig sige at tænke kritisk, og hvordan bevarer du et åbent sind, når du bliver præsenteret for ideer og holdninger, som du har en negativ automatreaktion på?

Du vil også blive præsenteret for tre vaccinemyter, der har floreret på de sociale medier, og så løfter værterne sløret for, hvad du kan forvente dig af kommende episoder af podcasten.

Show notes:

Footer graphics