‘Bearnaise er Dyrenes Konge’ med Søren Gericke – del 2: ”Jeg glemmer aldrig, da jeg smagte lammehoved”

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Bearnaise er Dyrenes Konge’ med Søren Gericke – del 2: ”Jeg glemmer aldrig, da jeg smagte lammehoved”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Efter mere end et halvt århundrede som aktiv kok og køkkenchef på anerkendte restauranter i både Danmark og Frankrig bærer Søren Gericke rundt på et væld af underholdende historier fra sit fag. Så vært Martin Kongstad har taget sin mikrofon med hjem til kokkens rækkehus i Rødovre til en samtale om vilde minder fra en karriere, der begyndte det samme år, podcastværten blev født.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Bearnaise er dyrenes konge

Bearnaise er dyrenes konge er en podcast om mad og mennesker. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant og taler med sin ledsager undervejs.

Sponsoreret af HelloFresh

”Dem, jeg kan huske mest, er de fuldstændigt enkle måltider.”

Efter at han i årtier har smagt, duftet og lyttet sig frem til den bedste smag og konsistens, så er det i dag enkeltheden ved en ret, som kok Søren Gericke sætter mest pris på.

Gennem sin lange karriere som kok, der begyndte i 1960’erne på Søllerød Kro i Nordsjælland, er det de mere simple retter, han har fået serveret, som har lagret sig bedst i hans hukommelse og smagsløg. En af dem blev tilberedt af en lokal kok på en rejse i Indonesien:

”Det var et lammehoved. Jeg glemmer det aldrig. Han stod ved sin åbne grill med masser af bambus nedenunder. Så havde han løftet hjernen, lavet en grøn karrypasta og puttet den i. Og så – med revet kokos henover – stod det dér og simrede,” fortæller Søren Gericke i denne episode af ´Bearnaise er Dyrenes Konge´, hvor han – som altid i en energisk og uafbrudt talestrøm – deler nogle af de største kulinariske oplevelser, han har haft i sit liv.

Ikke for mange retter

Hvis man spørger Søren Gericke, så hører restaurantbesøg med store menuer og mange serveringer sig kun til en sjælden gang imellem. Hvis retterne bliver for mange, så kan sanserne ikke følge med, mener han. Tyve retter, som nogle restauranter ynder at servere, er alt for mange:

”Det kan jeg ikke rumme. Da vi var på Noma, var jeg fuldstændig oppe at ringe, mand, Nøj, hvor var det dejligt. Men jeg blev så fascineret af de første fire-fem (retter, red.), men så kan jeg ikke mere,” siger kokken, der i dag sjældent spiser ude.

”Hele det der furore rundt om… Jeg tror sgu, jeg er et gammelt røvhuld. Der er for mange mennesker, så det kan jeg ikke så godt mere,” siger Søren Gericke, der dog stadig nyder selv at lave mad.

Du kan høre hele episoden her eller på alle tilgængelige podcast-platforme.

Vært: Martin Kongstad
Gæst: Søren Gericke
Klip: Sidsel Brandt Hasberg
Redaktør: Emil Norsker

Find mere om
Footer graphics