‘Bearnaise er dyrenes konge’: Året der gik – del 1

Eller vælg, hvor du vil lytte
Illustration: Kristina Pedersen

‘Bearnaise er dyrenes konge’: Året der gik – del 1

Eller vælg, hvor du vil lytte

Masser af vin, mad og særlige gæster. I denne årsspecial har Martin Kongstad inviteret madanmelder Lærke Kløvedal, den ene halvdel af To Sultne Piger og selvfølgelig Claes Bang på middag på Apollo Bar til en samtale om året, der netop er gået. Derudover kommer Umut Sakarya forbi i denne første del for at fortælle, hvordan han laver penge på SoMe.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

Bearnaise er dyrenes konge

Bearnaise er dyrenes konge er en podcast om mad og mennesker. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant og taler med sin ledsager undervejs.

Sponsoreret af HelloFresh

Det var en aften så god, at vi blev nødt til at dele den i to. Dette er første kapitel. Her har Martin Kongstad inviteret sine gode venner og kolleger til en stor middag på Apollo Bar, hvor de skal evaluere året, og hvor gæstestjerner løbende kigger forbi.

Inde ved bordet har Martin Kongstad bænket det faste panel, der vil være gennemgående i begge afsnit af året, der gik.

Det er selvfølgelig skuespiller og verdensstjerne Claes Bang (som man også kan høre i episode 1 af denne nye sæson). Det var også meningen, at To Sultne Piger skulle være med, men Pige 2 blev syg, så det er kun Pige 1, der er med. Og så er det madanmelder ved Politiken, Lærke Kløvedal, der debuterede som forfatter i 2023 med erindringsbogen ’Sømærke’.

En bog, der handler om at vokse op i Thy og flytte til København. En coming of age-fortælling, som hun selv beskriver den, men som selvfølgelig også handler om, hvordan det har været, at hele Danmark kender hendes efternavn i kraft af hendes nu afdøde far, globetrotteren, Troels Kløvedal. Netop den del af fortællingen er der blevet fokuseret heftigt på i forbindelse med offentliggørelsen af bogen.

”Jeg har jo ikke været naiv, for jeg vidste selvfølgelig, at det ville det være en del af den presse, der kom. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at omtalen af den bog, der handler om mig og mit liv, igen skulle handle så meget om min far. Så på den måde var der et genbesøg, som jeg har skulle bruge lidt tid på at lande,” fortæller Lærke Kløvedal. 

Udover det faste panel har Martin Kongstad også et par esser i ærmet, der kommer forbi i begge programmer. I denne første halvleg er det kokken Umut Sakarya. Ham har Martin Kongstad inviteret for, at han kan give nogle tips og tricks til de To Sultne Piger, om hvordan de kan tjene nogle penge på deres instagram. Den kører de nemlig non-profi, mens Umut Sakarya tjener godt på Youtube.

”Jeg har faktisk lige rundet, at jeg er den største Youtuber i Danmark, når det gælder mad. Jeg kan ikke fortælle, hvad jeg tjener i kroner og ører, men jeg har aldrig lavet et så stort overskud som nu.”

Hvorvidt Sultne Pige 1 fremover vil gå ned ad en mere kommerciel sti, kan du høre i afsnittet, der også vender alle de store film, som Claes Bang er med i i 2024.

Anden halvdel af afsnittet med Søren Frank som gæstestjerne kommer på onsdag

Vært: Martin Kongstad
Gæster: Lærke Kløvedal, Claes Bang, Sulten Pige 1, Umut Sakarya
Klip: Ida Frisk
Redaktør: Emil Norsker 

Find mere om
Footer graphics