Netto på Kongelundsvejen
Foto: Ulrik M. Eriksen

Økologisk frugt og grønt bliver billigere

Godt nyt til alle der gerne vil spise mere plantebaseret og økologisk: Priserne bliver ved med at falde på økologisk frugt og grønt.

Det er oftest dyrere at købe økologiske madvarer end konventionelle, det ved de fleste forbrugere. Men faktisk er priserne på økologisk frugt og grønt faldet over en årrække og også indenfor det sidste år. Det viser et pristjek fra Forbrugerrådet Tænk.

Tænk har sammenlignet priser på 11 basisvarer som æbler, kartofler og broccoli hos supermarkederne Rema 1000, Netto, Bilka, Føtex, Superbrugsen, Fakta, Aldi, Irma, Meny samt onlinesupermarkederne nemlig.com og coop.dk.

I den billigste top tre ligger Netto i top, efterfulgt af Lidl og så Bilka. Og dyrest er, måske ikke så overraskende, Irma, nemlig.com og Meny. I Tænks prissammenligning kan man desuden se, at gennemsnitspriserne på økologisk frugt og grønt er faldet i fem af de seneste seks år. Og det er jo godt nyt til alle dem, der gerne vil spise mere plantebaseret.

Generelt er knap 15 procent af alle fødevarer, der sælges i danske supermarkeder, nu økologiske. Dermed er Danmark det land i verden, hvor økologisalget udgør den højeste andel af fødevareforbruget.

Men hos Coop.dk oplever man en stor stigning i salg af økologiske madvarer. Her viser en ny opgørelse over 2020-salget, at 42 procent af alle solgte fødevarer var økologiske. Altså er næsten hver anden solgte fødevare nu økologisk i Coop’s online madsalg, skriver Coop i en pressemeddelese.

Om det er de nye officielle kostråd, den udvidede hjemmetid eller et større udvalg af økologi, der står bag stigningen er svært at spå om.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics