Familie
Foto: Naturfamilier

Er I en naturfamilie: Nyt grønt projekt inviterer børnefamilier i hele landet ud i det fri

Danmarks Naturfredningsforening står bag det nye initiativ, der vil skabe lokale netværk for naturglade børnefamilier i 35 kommuner.

Det er de færreste gode barndomsminder, der udspiller sig foran flimmeren. Men guderne vil vide, at der i dagens Danmark bliver spenderet mange timer hver dag foran små skærme ude i de små hjem.

Det er der selvfølgelig råd for. Naturen kalder. Og nu kalder den på alle naturglade familier med smag for snobrød og et ønske om at holde flere æblepressedage, flagermuseture og tyttebærplukninger i det fri.

Projektet Naturfamilier, der arrangerer fælles naturaktiviteter for børnefamilier, er nemlig netop blevet en realitet i 35 af landets kommuner. Og flere er på vej.

Det betyder, at familier i for eksempel København, Roskilde, Aarhus og Aalborg kan se frem til at komme mere ud i naturen sammen med andre ligesindede på arrangerede ture – ganske gratis og uforpligtende.

“Vi vil gøre det lettere for familier at vælge naturen til og finde inspiration til spændende naturoplevelser sammen med andre børnefamilier. En tur behøver ikke være et stort projekt, men skal kunne passe ind i hverdagen”, siger Lene Gryring, der er projektleder for Naturfamilier, til Danmarks Naturfredningsforening.

Har man lyst til at være en del af fællesskabet, melder man sig til via projektets hjemmeside, hvor man også kan finde og oprette ture selv. Det vil også være muligt at møde flere af de allerede etablerede naturfamilier, når der afholdes arrangementer rundt omkring i landet i forbindelse med naturens dag lørdag 8. september 2019.

Og der er kun gode grunde til at gøre brug af det yndige lands mange naturfaciliteter: Man bliver klogere, sundere og mindre stresset. En undersøgelse foretaget af Kantar Gallup viser imidlertid, at børn i dag kommer markant mindre ud end deres forældre og bedsteforældre gjorde, da de var børn.

Den tendens er Danmarks Naturfredningsforening nu med til at afhjælpe med projektet, der er støttet af Nordea-fonden og samarbejder med Center for Børn og Natur og Steno Diabetes Center.

Find mere om
Footer graphics