Drux Rejsen Podcast

Morgenbeats: Når du engang tænker tilbage på 2020, er det lugten af håndsprit og lyden af ingen, du vil huske mest

Godmorgen, har du husket at afspritte dig selv og en du holder af? Godt, så lad os komme i gang med denne Corona-indhyllede morgen, inden dine Morgenbeats kommer i karantæne…

1. At rejse er at optræde live…

… sagde H.C. Andersen vist engang, eller også gjorde han ikke. Men Danijel ‘Drux’ Deletic, som siden efteråret har begejstret Heartbeats’ lyttere med sin podcast, ‘Rejsen’, hvor navne som Pernille Teisbæk, Benjamin Hav, Silas Adler og mange andre har talt om deres egen rejse til der, hvor de er i dag, går for en aften live med sin podcast. Drux har også en fortid som vært på tv-programmet ‘Sat af’, og onsdag 18. marts sætter han sig til rette på scenen på Bremen til en live-udgave af sin podcast. Gæsterne denne aften er Artigeardit og Icekiid.

2. Graphic novel bliver til teater

Halfdan Pisket er en af Danmarks mest anerkendte graphic novel-forfattere, som står bag den såkaldte dansker-trilogi, der består af de tre bind, ‘Desertør’, ‘Kakerlak’ og ‘Dansker’. Halfdan Piskets gennembrudsværk er blevet tildelt flere priser, heriblandt Danmarks største tegneseriepris Pingprisen, Politikens Litteraturpris og prisen for bedste serie ved verdens største festival for tegneserier, Festival International de la Bande Dessinée. Nu sætter teatret Revolver på Republique første del af Piskets trilogi op, nemlig ‘Dessertør’, som handler om outsidere, og i instruktørstolen sidder skuespiller og instruktør Sargun Oshana, som tidligere har omsat både digte, rapmusik og en amerikansk gyserklassiker til teater. Der er premiere 10. marts.

3. Den Suspekte kassette

De kinky fætre i Suspekt er aktuelle med nyt album, arena-tour, Roskilde-gig og et hit om at komme med ud og se noget syd for den smukke navle. Alligevel var det mest rørende i ‘Suspekt’-dokumentarserien på TV2 Play en scene, hvor kammeraterne udveksler et gammelt kassettebånd. Det ramte Peter T Aagaard smask i hans blødende hiphophjerte. Båndets ene side indeholder givetvis en overspilning af Eastcoast-legenden Jeru The Damajas ‘The Sun Rises in the East’ fra ‘94 eller ‘Wrath of the Math’ fra 1996, hvor han lagde en dejlig mørk stemme til DJ Premiers fantastiske boombap produktioner. At få det igen vidner om det broderskab, der har været Andreas, Emil og Runes varemærke hele karrieren igennem. Det viser med alt tydelighed at  gamle kassettebånd og venskabsbånd ikke ruster. 

Stor kærlighed mellem voksne mænd.

4. Kirsten Birgit efter Radio24syvs død

Til stor glæde for mange faste lyttere af ’den korte’, så er stjernejournalisten Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og makkeren Rasmus Bruun endelig tilbage. Denne gang på de skrå brædder med forestillingen ’Sommeren på Birgitø’. Kammerspillet, som de kalder det, er en spinoff på radioprogrammet og handler om, at Rasmus Bruun er taget ud til Kirsten Birgit på hendes private ø for at skrive den helt store biografi om hende. Faste lyttere af radioprogrammet vil kende Birgitø som den ø, Kirsten Birgits far, hestehandler Jens Birgit vandt i et spil mousel i begyndelsen af 1950’erne. Hvordan Kirsten Birgit er efter Radio24syvs død, og hvad der sker på øen, kan opleves i Bremen Teater i København, Magasinet Odense og Musikhuset Århus indtil 19. april. Vil du have billetter, så skal du være hurtig, fordi forestillingen er tæt på udsolgt.

5. Kanye er pinlig igen

Kanye West har tendens til at være en lille smule pinlig, mange af os husker med krummende tær dengang i 2009 under MTV Video Music Awards, da han rev mikrofonen ud af hånden på den stakkels Taylor Swift, som var i færd med at modtage en pris. Nu har han altså været lidt pinlig igen. Det har nok virket som en god idé at få sin seksårige datter North West til at rappe under modeshowet i Paris, men de skulle nok have taget nogle flere dage i øvelokalet, før datteren debuterede som rapper foran hele verdens smartphones. Men modigt er det af den unge kendis-datter. Se hele showet her.

Footer graphics