Bob Dylan
Bob Dylan live i London 12. juli 2019. Foto: Mega Agency

Morgenbeats: Der sidder nogle 65-årige mænd derude med seriøs hjertebanken lige nu

Sidste uge var fyldt med så mange kulturelle godter og mærkværdige hændelser, at de rækker langt ind i denne uge. Her er et lille skrabsammen.

1. Rettelse fra lortebloggen

I dag er det på sin plads at starte Morgenbeats med en rettelse. Efter at have skrevet en kort notits om det bizarre og komiske foretagende Free Jazz Mod Paludan for en halv menneskealder siden, er vi af en anonym politiker blevet gjort opmærksom på, at Heartbeats er en lorteblog, samt at denne pennefører – løst gengivet – er et imbecilt stykke menneskeligt affald og en retarderet tåbe. Det skal vi forsøge at rette op på fremover.

2. Tofu på nettet

Det tidligere magasinprojekt TOFU, der handler om østasiatisk kunst og kultur, er blevet til et online-udstillingsvindue for asiatiske kunstnere og fotografer. Det kan varmt anbefales at slå et smut forbi. Der sker virkelig mange gode og pænt saftige ting derinde.

Fra udstillingen ‘Hikikomori’. Foto: Maika Elan

3. Forever Yung

Det danske rockband Yung (ej at forveksle med Jung, hallo) har holdt kortene tæt til kroppen længe. Faktisk er det 1.122 dage og fem forskellige øvelokaler siden, at bandet har udgivet noget som helst. Nu er de imidlertid klar med singlen ‘Progress’, der landede i torsdags med en tilhørende video, og det er mildt sagt godt at have de her rødder og deres brillante riffs tilbage i dansk musik.

Foto: Daniel Hjort

4. Zimmermans simreret

Bob Dylan udgiver nyt album på fredag. Boom! Det hedder ‘Rough and Rowdy Ways’ og kommer helt uvarslet – ganske ligesom hans to forrige singler ‘Murder Most Foul‘ og ‘I Contain Multitudes‘, der kom med et par ugers mellemrum i marts og april. Nu kan man høre endnu en forløber for albummet, som bliver Dylans første med egne sange i otte år. Der sidder nogle 65-årige mænd derude med seriøs hjertebanken lige nu. Vi glæder os da også her på redaktionen. Musikalsk kan han altså stadig koge en god simreret og levere noget god crooner-krymmel on the top.

5. Bob taler

Efter man har hørt Dylans nye sang, kan man passende tøffe over til The New York Times, som har fået et yderst sjældent interview med den 79-årige sanger. Han er blandt andet god for dette lakoniske citat: “A hotel room is the closest I get to a private studio.” Typisk, Dylan.

Bob Dylan live i London 12. juli 2019. Foto: Mega Agency

6. Weird flex but ok

Det var også i sidste uge, at svensk politi mente at have fundet Olof Palmes drabsmand. En vis Stig Engström aka. Skandiamand, som desværre også er død. Det føles som 34 års efterforskning, der kollapser i et gigantisk antiklimaks. Men efterforskningen har allerede kostet dem 430 millioner kroner, så de gider nok ikke mere nu.

Olof Palme fotograferet 1. maj 1980. Foto: Mega Agency

7. Overhørt i frokostpausen

“Jeg fik jo også stjålet mine indesko, da jeg var til EM i fodtennis i Rumænien. Så jeg måtte spille i mine udendørssko. Men vi vandt faktisk sølv.”

8. Guld på tuben

Den her video er stadig noget af det bedste, der nogensinde er kommet ud af Youtube: En amerikansk mand fra Chicago tager os gennem alt, hvad der findes i hans køkken, mens han på en vanvittig travl måde forklarer, at snacks er vejen til alle kvinders hjerter. Man kunne også sige, at det er vejen til et godt liv. Velbekomme og god mandag!

Find mere om
Footer graphics