Bruun Rasmussen auktion
Foto: Bruun Rasmussen

Køb kunst og hjælp BørneTelefonen

Auktionshuset Bruun Rasmussen samler penge ind til BørneTelefonen, som kæmper med for lange svartider. 36 donerede kunstværker fra folk som Julie Nord, Farshad Farzankia og Victor Ash skal få folk til lommerne.

Snart er der mulighed for at støtte Børns Vilkår og BørneTelefonen ved at købe flot samtidskunst. Det sker, når Bruun Rasmussen 29. marts holder velgørenhedsauktion over 36 værker, som en række danske kunstnere og fotografer har doneret til formålet.

Kunstnere som Christian Lemmerz, Julie Nord, Maria Rubinke, Victor Ash og Kristian Touborg deltager med værker, og kurator og kunstsamler Jens-Peter Brask har stået for udvælgelsen.

”Vi synes, at det arbejde, som BørneTelefonen laver for børn, der har brug for hjælp, er enormt vigtigt, og det er en sag, vi meget gerne vil støtte hos Bruun Rasmussen. Vi har en stor platform og mange kunder med stigende interesse for samtidskunst, så på den måde kan vi som auktionshus være med til at sætte rammerne for en velgørenhedsauktion, der forhåbentligt kan indbringe penge til de børn, der har brug for det,” siger Niels Boe-Hauggaard, vurderingsekspert i moderne kunst hos Bruun Rasmussen, som i anledning af det gode formål har valgt at droppe salæret ved salg.

Farshad Farzankia
Farshad Farzankias bidrag til auktionen. Foto: Bruun Rasmussen

Corona og Ukraine får børn til at ringe

BørneTelefonen har siden 1987 været drevet af organisationen Børns Vilkår og er et rådgivningstilbud til børn og unge med forskellige udfordringer i deres liv. BørneTelefonen har behov for flere økonomiske midler, da mange børn og unge desværre henvender sig forgæves til BørneTelefonen, fordi der især om aftenen er kø på linjen. Der er derfor brug for midler til at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere.

”Børn og unge skal altid kunne få hjælp på BørneTelefonen, uanset tidspunkt på døgnet, og uanset om de har brug for at tale om ensomhed, kærestesorger eller misbrug. Særligt efter to års coronapandemi og nu krigen i Ukraine er der mange børn og unge, som kontakter BørneTelefonen for at få svar på spørgsmål og ro på tankene. Vi vil bruge donationen fra auktionen til at udvikle BørneTelefonens kapacitet og kvalitet, så flest mulige børn og unge kan få den hjælp, de har brug for,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Auktionen markeres med en fernisering torsdag 17. marts hos Bruun Rasmussen i Nordhavn. Bruun Rasmussen udstiller alle de udbudte samtidskunstværker i Sundkrogsgade 30 i Københavns Nordhavn fra torsdag den 17. marts og frem til auktionsdagen den 29. marts.

Auktionen er online og finder sted den 29. marts kl. 19. Man kan allerede nu byde på værkerne HER.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics