Foto: David Stjernholm

Nu kan du se 50 nye offentlige kunstværker i hele landet

En ny kampagne gør det muligt at være kulturel uden at bruge en krone. Store kunstnere som Tal R og HuskMitNavn har bidraget

Hvis du savner budgetvenlige kunstoplevelser, har vi løsningen til dig. En helt ny kampagne kaldet #TOP50kunstværker præsenterer 50 udvalgte værker lige fra et alter i Lyngby over en isbjørn i Horsens til balloner i metroen.

De forskellige værker er blevet udvalgt af et kunstfagligt panel, der har lagt vægt på at repræsentere et mangfoldigt udpluk af forskellige typer af kunst.

Kunstværk af Jeppe Hein. Foto: Ed Gumuchian

”Listen rummer alt fra videoværker, gavlmalerier, bygningsintegreret kunst, værker, som tjener en funktion, til skulpturer,” fortæller forfatter og kulturjournalist Adrian Lloyd Hughes, som har siddet i det kunstfaglige panel i en pressemeddelelse.

”Personligt kigger jeg altid efter noget, som rører mig. Et eller andet, som gør opmærksom på sig selv, griber mig eller på anden måde fortæller mig en historie, som hænger sammen med det sted i det offentlige rum, værket optræder.”

Tal R’s udsmykning af Absalon kirken på Vesterbro i København.

Ønsket med #TOP50kunstværker er at gøre flere opmærksomme på de mange gratis kunstglæder, og de håber, at det kan være med til at skabe begejstring for og viden om den kunst, fortæller direktør og stiftet af The Danish Club, Merete Otillia Knudsen.

Den fulde oversigt og guide til værkerne kan findes på danishclub.dk/da/art, hvor man ligeledes kan finde information om 26 særarrangementer om kunst i det offentlige rum.

Christian Lemmertz alter i Lyngby kirke.
Find mere om
Footer graphics