orgasme mors dag
Foto: Creative Commons/Jumpstory

Kærlig hilsen, Sara: Drop blomsterne til mors dag og giv din kone en orgasme i stedet

Hvert år køber mange mænd en gave på vegne af sig selv og børnene til kvinden i deres liv på mors dag, fordi hun skal vide, at hun er noget særligt. Jeg vil gerne foreslå en anden strategi.

Han får udløsning, og hun lader som om.

Han får udløsning og forsøger at få hende til at komme, men opgiver undervejs.

Han får udløsning og lægger sig til at sove. Hun klarer resten selv.

Et nyt begreb har sneget sig ind i sexologens praksis, og jeg er ret optaget af det. Begrebet kan rummes i ét ord: Orgasmekløften.
Orgasmekløften betegner forskellen på, hvor tit heteroseksuelle mænd og kvinder kommer, når de har sex sammen. Og den forskel er ret stor: Hvor mænd kommer omtrent hver gang, kommer kvinder i snit to ud af tre gange, viser undersøgelser fra det store sexforskningscenter Kinsey Institute.

I lesbiske forhold får kvinderne flere orgasmer, og solokvinder kan også godt finde ud af at nå klimaks. Men kvinder, der går i seng med mænd, har altså temmelig meget orgasmeløs partnersex.

Og hvad så, kunne man spørge. Jeg har aldrig gået ret meget op i millimeterdemokrati, i sengen eller udenfor. Hvis folk er glade for det antal orgasmer, de oplever sammen med deres partner, så ingen alarm her. Gennem mine klientsamtaler ved jeg dog, at temmelig mange kvinder i faste forhold keder sig, føler sig uforløste og gerne vil have et mere tilfredsstillende sexliv.

Virkeligheden i mange soveværelser er, at sex slutter, når manden har fået udløsning. Den praksis indeholder en norm om, at det er vigtigere, at han kommer, end at hun gør. At hendes klimaks er mindre central end hans for om sex er tilfredsstillende. Den påstand synes jeg ikke, vi skal lade gå upåagtet hen.

Et væld af faktorer ligger til grund for orgasmekløften. Ikke engang en bare nogenlunde dækkende afklaring er umulig her, men jeg kan godt udpege en af de helt store grunde, som er, at de færreste kvinder når til orgasmepunktet ved samleje alene. Kun 20-25 procent melder, at de kommer udelukkende af vaginal penetration, og tilsyneladende er det ikke en selvfølge, at et par indretter deres aktiviteter derefter, så også hun når i mål. De fleste kvinder skal desuden bruge længere tid på at blive ophidsede nok til at nå frem til klimaks end mænd. Og ikke mindst er der en del kvinder, som har svært ved at tune ind på deres nydelse i det hele taget, hvilket er en præmis – ikke for at have sex, men for at nå orgasme.

En del kvinder har nedsat sexlyst og insisterer ikke selv på, at de også vil have orgasme. Der kunne vi sådan set godt slippe emnet. Der er bare lige det, at seksuel lyst fungerer sådan, at mennesker gerne vil have mere sex, hvis det, de oplevede sidst, var fedt. Så en af vejene til større sexglæde ligger simpelthen i flere – og bedre – orgasmer.

Derfor mænd, foreslår jeg, at I derude i de små soveværelser i år fejrer Mors Dag, eller måske Mors Aften, ved at løfte jeres børns mor ud af orgasmekløften. Måske er det kvinden i dit liv trænger til på Mors Dag ikke endnu en rosenbuket eller mere chokolade. Måske er det, hun allermest trænger til, ud over en fridag fra hjemlige pligter, at blive set, mødt og givet masser af opmærksomhed i sengen, på fast basis. Og fast basis starter altid med en enkelt gang, der meget vel kunne være nu. I aften.

At en kvinde føler sig fortravlet, ikke kan mærke sig selv eller går mere op i din udløsning end sin egen, kan du som mand ikke fikse med et trylleslag. Men du kan gøre hende klart, at hendes nydelse er vigtig for dig, og du kan give hende tid og opmærksomhed.

Og kvinder, der er også en opgave til jer her. Vi skal nemlig overvinde eventuel modstand og sige ja. Vel er det nemmere at forblive nedlukket eller klare sagen selv, end det er gå ind i et erotisk rum, hvor man skal se alle de ting, der ikke spiller af sig selv, i øjnene. Men fald ikke for fristelsen til at lade dig nøje. Sæt din egen nydelse på det seksuelle landkort og lad os få lukket den orgasmekløft.

Hvert år køber mange mænd en gave på vegne af sig selv og børnene til kvinden i deres liv på mors dag, fordi hun skal vide, at hun er noget særligt. Jeg vil gerne foreslå en anden strategi.

Find mere om
Footer graphics