PJ Harvey
Foto: Maria Mochnacz

PJ Harvey udgiver vinyl med demoerne til ‘Is This Desire?’

Udgivelsen er sat til 29. januar og kommer sammen med en genudgivelse af det originale album fra 1998.

Det kan godt være, PJ Harvey ikke har været aktuel med ny musik siden 2016, hvor hun udgav albummet ‘The Hope Six Demolition Project’, men hendes diskografi er nu alligevel blevet udvidet betydeligt i løbet af 2020.

I juli genudgav hun sit debutalbum ‘Dry’ fra 1992 og supplerede i samme ombæring med en ekstra vinyl bestående af samtlige demooptagelser til albummet. Efterfølgende gjorde hun det samme med sit prisvindende album ‘To Bring You My Love’ fra 1995 og igen med albummet ‘Dance Hall At Louse Point’, som hun oprindelig indspillede sammen med John Parish i 1996.

Nu gentager hun manøvren med de 12 sange, der udgør hendes fjerde studiealbum ‘Is This Desire?’. Dermed kan man fra 29. januar, hvor albummene udkommer online samt på cd og vinyl, få et helt særligt indblik i de kreative tilløb, som den hæderskronede sangskriver foretog i den periode af hendes karriere, der for mange fans rangerer allerhøjest.

“Jeg er virkelig glad for at udgive demoerne til ‘Is This Desire?’ for første gang nogensinde,” skriver PJ Harvey om udgivelsen på Facebook.

“Når jeg skriver et album, indfanger demoerne øjeblikkets atmosfære på en måde, som aldrig kan gengives,” forklarer hun.

Og allerede nu kan man få en forsmag på, hvad hun mener, ved at lytte til den rå demo til ‘Angelene’, der tilsyneladende blev undfanget ved hjælp af en simpel trommemaskine og en elguitar.

‘Is This Desire?’ havde et anderledes elektronisk præg end Harveys tidligere udgivelser og fik en blandet modtagelse, da det udkom i 1998 – tre år efter hendes internationale gennembrud med ‘To Bring You My Love’. Det blev dog nomineret til en Grammy for årets bedste alternative udgivelse.

PJ Harvey har også netop delt et billede af en collage, som hun lavede til Nick Cave, mens hun skrev ‘Is This Desire?’.

Lige nu befinder den sig faktisk i København på Den Sorte Diamant som en del af Nick Cave-udstillingen ‘Stranger Than Kindness’.

Foto: Facebook

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics