Suzanne Brøgger
Foto: Isak Hoffmeyer

Aflyst, og så alligevel: Storslået festival på Louisiana bliver til en lille, hyggelig komsammen

Den årlige Louisiana Literature, der normalt finder sted i august, er aflyst. Men fra på onsdag genopstår litteraturen mod alle odds i Humlebæk.

Søren Ulrik Thomsen, Peter Adolphsen, Harald Voetmann, Adda Djørup, Pia Tafdrup, Stine Pilgaard, Knud Romer, Jeanett Albeck, Jens Albinus og Jomi Massage lyder ikke ligefrem som en COVID-19-aflyst skuffelse, vel?

Selvom den rigtige Louisiana Literature til august er aflyst, vil kunstmuseet stadigvæk gerne forkæle os med gode fortællinger, og fra på onsdag vil man fra en scene i museumsparken kunne opleve samtaler, performance og oplæsninger.

“Vi er utrolig glade for at kunne slå et slag for forfatterne og dansk litteratur – og at kunne gøre det live for museets gæster i parken,” siger festivalleder Christian Lund i en pressemeddelelse.

På onsdag klokken 19 lægger man hårdt ud med poetry slam fra 23-årige Naiha Khiljee, som debuterede tidligere i år med ‘Kære søster’. Og Adda Djørup vil læse op fra sin roste novellesamling ‘Bulgakovs kat’, mens Harald Voetmann præsenterer sin meget morsomme ‘H.C. Andersens Quarantaine-Dagbog’, som Morgenbeats allerede har smilet bredt af.

Hvis det ikke er nok til at mætte litteratursulten, vil en række danske forfattere som Suzanne Brøgger, Henrik Nordbrandt, Hanne Højgaard Viemose og Ursula Andkjær Olsen gennem sommeren indspille en serie videoer, som man kan opleve på museet.

Og så skal vi hilse og sige, at både sommerprogrammet i Louisianas park, arrangementerne for børn, koncerter og Louisiana LIVE er gratis for museets gæster og bliver afviklet i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes regler og retningslinjer.

Footer graphics