Foto: victoria-beczynska

Heartbeats anbefaler: Feinschmecker-film, husmoderråd og eksistentiel folkrock

Hvad skal du se, høre og læse i denne uge? Vi har håndplukket et par ting, der er værd at bruge tid på lige nu.

Let’s watch a mubi

Som så mange andre bruger jeg mest mit Netflix-abonnement til at karte rundt på Netflix for at finde noget, jeg gerne vil se. Det går for tit for dårligt, og af den grund er jeg nok blevet lidt løs på tråden, hvad angår streamingtjenester. Og ja, nu er jeg så blevet ret lun på Mubi.com, som kun har gode film på menuen. Dealen er, at man lægger 99 kr. om måneden, og så er der fast 30 nyere film i rotation, allesammen udvalgt af feinschmecker-folk, der har været på Sundance og i Cannes. Mange af filmene kender jeg ikke, fordi de kommer fra Vietnam og Frankrig og aldrig kommer ud til masserne i biffen, men de ser allesammen gode ud, i hvert fald for en som mig, der godt kan lide smalle film. Der er virkelig så forbandet meget støj og ligegyldig bras på internettet, men Mubi virker som en lille oase, hvor man kan finde ro og samtidig få cinematisk smæk for skillingen.

/Thomas Balslev


Pletfjerneren er nær

Du kender det godt. Du drister dig til at spise spaghetti med kødsovs og drikke et glas rødvin i din sprøde hvide yndlingsskjorte. Det går jo nok, tænker du. Men… det gør det bare aldrig. Der er altid en bordeauxfarvet dråbe, der finder vej til den blændende hvide bomuld. Du får lyst til at græde, for nu bliver din skjorte aldrig sig selv igen. Der må jeg bare sige, at gode husmoderråd ikke behøver være dyre. Faktisk er de lige ved hånden. Facebook-gruppen ‘Rengøringstips’ er et fællesskab med intet mindre end 95.000 medlemmer, og hvis du har et problem, der indebærer genstridig snavs og pletter, så er hjælpen nær. En hær af kvinder, der typisk hedder noget i retning af Gerda, Lisbeth og Susanne, sidder klar ved tasterne. Så hvis du uploader et billede af the crime scene og en lille beskrivelse af, hvad der er sket, vil det i løbet af få minutter vælte ind med tips og tricks. 

/Louise Elly Meyer

Jørgen Jessen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

De sidste ord

Alderdommen ligger for mange (mig selv inklusiv) og knurrer som en arrig hund, der blot venter på at blive sluppet løs med alle de fysiske og psykiske skavanker, der følger med. Det ikke er så meget afslutningen, men begyndelsen på afslutningen, der er det værste.

Her er Thomas Bredsdorff en velsignet og vellykket kur. Uden sentimentalitet omfavner han oldingens tilværelse, som han selv kalder det, i denne nye fremragende selvbiografi.

Når man gør noget for måske sidste gang, gør man rette i at lægge mærke til alle detaljer. Og det gør han. På en poetisk og stadig nøgtern vis, der gør, at den knurrende hund virker en smule roligere nu.

Thomas Bredsdorff: ‘Lykkeligt nær’ er ude nu. (I løbet af denne uge har vi i øvrigt et interview med Thomas Bredsdorff)

/Emil Norsker


Canadisk tømmer

Den canadiske sangskriver Taylor Kirk har i mere end et årti skrevet og udgivet musik under kunstnernavnet Timber Timbre. Han fik vind i sejlene, da hans musik var med i hitserien ‘Breaking Bad’, men siden 2017 har han holdt en velfortjent pause, som nu er slut. Han har netop udgivet albummet ‘Lovage’, som på alle måder viser, hvorfor han er så nem at holde af. Han spiller mørk og eksistentiel folkrockmusik med få virkemidler, men formår at skabe et meget stemningsmættet og taktilt univers omkring sin sarte barytonstemme. Der er tydelige referencer til både Lou Reed og Leonard Cohen på ‘Lovage’, og det gør selvfølgelig slet ikke noget, når man alligevel bare sidder derhjemme og drikker sin te under plaiden.

/Thomas Balslev

Foto: victoria-beczynska
Footer graphics