ikea sonos

IKEA lancerer højtaler-møbler sammen med Sonos – uden overvågning

Den svenske møbelgigant går for alvor ind i home tech-genren med et samarbejde med højtalerfirmaet Sonos, men slår på ikke at overvåge deres kunder.

IKEA afslører nu deres første bud på møbler med indbyggede højtalere. Det sker i et samarbejde med Sonos under navnet Symfonisk– og bliver først en lampe med indbygget højttaler og siden en ditto hylde, skriver marketingmediet The Drum.

Grundet den voksende skepsis overfor de multinationale firmaers voksende viden og data om forbrugerne, har IKEA valgt den datasikre vej. De nye højttaler-møbler bliver nemlig ikke koblet sammen med stemmestyrede digitale assistenter som Alexa eller Siri. Der kommer med andre ord ikke en mikrofon, der lytter med ved sengekanten, hvilket de fleste, der går op i deres data-privatliv, sikkert vil sætte pris på.

”Det handler om, hvordan vi vil behandle vores kunder”, udtaler Björn Block, leder af IKEA’s home smart afdeling og fortsætter:

”Vi lancerede ’smart lightning’ (i 2017) med et kit, så du selv kan kontrollere hele hjemmet. Vi indsamler ikke data overhovedet fra det. Man kan godt spørge, om vi er dumme ikke at indsamle data, men for os er det en strategi at sige, at vi ikke ved, hvordan vi skal håndtere data, og indtil vi er helt sikre på det, så indsamler vi ikke noget, som vi ikke skal bruge”, udtaler han til The Drum.

Købere af de nye home tech-møbler vil kunne styre højttalerne via en Sonos-app eller en IKEA-controller. Begge de to nye produkter fungerer både som højttaler til musik, radio og podcast, men også som helt almindelig boghylde og lampe. Ifølge IKEA kommer lamperne til salg allerede fra 1. august, og prisen bliver lavere end Sonos’ egne produkter, cirka 1.700 kroner for en WIFI-lampe-højttaler.

IKEA har de senere år lanceret flere produkter, der kombinerer tech med indretning – som elektroniske smart gardiner (dog endnu ikke til salg herhjemme), smart belysning og skrivebordslamper med trådløs opladning.

Find mere om
Footer graphics