Oliver Zahle
Privatfoto

Her er Galant: Appen til mænd, der gerne vil blive en bedre kæreste

Komiker og tv-mand Oliver Zahle har fundet på en app, der hjælper mænd, som er dårlige til at huske mærkedage og være romantiske, med at gøre deres damer glade.

I flere år har Oliver Zahle opfordret sine venner til bare en gang imellem at sende blomster til deres koner og kærester. Han forstår ikke, hvorfor de aldrig selv tænker tanken, fordi han mener, at det er en minimal indsats, der giver maksimalt output.

“Det er seriøst tre klik på computeren til Interflora, og så går der en time, før der kommer et opkald fra en helt glad og overrasket kæreste i den anden ende. Og så crawler du ellers igennem weekenden badet i plus-point. I flere år har jeg været den, der skubbede til mine venner for at huske at gøre det, og så tænkte jeg, at der måske skulle laves en app, som husker mænd på den slags,” fortæller han over telefonen.

Oliver Zahle er mest kendt som komiker, tv-vært og forfatter, men sammen med nogle venner, der arbejder i app-industrien, har han nu sendt app’en Galant på gaden. Tanken bag app’en er, at den er den ven, der hjælper ikke så impulsive eller naturligt romantiske mænd med at huske at gøre sig lidt umage over for deres kærester.

“Har du styr på Champions League-finalen, men glemt din kærestes fødselsdag? Er du lige så spontan som en køreplan? Er romantik en Netflix-kategori du helst vil undvære?”, lyder det i app’en. Tilmelder man sig Galant, så vil man modtage notifikationer om at huske at gøre noget sødt, det kunne været “massage uden bagtanker”, men de små tips bliver forklædt som fodboldresultater på telefonen, så tricket ikke bliver afsløret.

Galant app

Det lyder naturligvis vældigt heteronormativt, og det er det også. Men før læserne begynder at skælde ud på sendebudet, journalisten, så spørger vi lige manden bag om det med klicheerne i stedet.

Hvorfor mener du, at mænd skal have hjælp med det her? Er der noget galt med mænd? Og hvorfor skal kvinder ikke have hjælp til romantik?

“I disse tider er det jo farligt at udpensle forskelle mellem de to køn. Men jeg oplever kvinder i parforhold som mere nuancerede, empatiske og omsorgsfulde end mænd. I vil have samtale og anerkendelse og samhørighed, og vi mænd vil egentlig bare gerne have varm mad, sex og fodbold to gange om ugen. Vi er mere aber end jer. Derfor tænker jeg, at mænd har brug for lidt hjælp på det her punkt. Selvfølgelig ikke alle mænd, men en del mænd kan godt bruge et lille bip, hvis ikke fra en ven, så fra en app, der med jævne mellemrum siger: Hey, det er på tide, at du inviterer din kone ud at spise og også kommer med et originalt bud på, hvor daten kunne foregå,” fortæller Oliver Zahle.

Når man henter Galant, laver brugeren sammen med app’en en profil ud fra, hvordan kæresten er. Fordi #NotAllWomen. Nogle kvinder kan lide blomster, andre er ligeglade.

“Det handler om at finde ud af, hvad din kærestes kærlighedssprog er, hvad der gør hende glad. Komplimenter, invitere ud at spise, give små gaver, få tid sammen eller kærtegn. Vi tror måske, at vi drømmer om det samme, men det gør vi ikke. Mange mænd er ikke særligt optagede af at få komplimenter på vores udseende, og så glemmer vi, at det er vores kæreste måske. Jeg er selv ret godt til at give min kæreste blomster uden anledning. Fordi jeg vil vise hende, at jeg elsker hende og ved, at hun nogle gange har brug for lidt opmuntring.”

Men er kvinder så mere needy end mænd i et parforhold?

“Nej, ikke nødvendigvis. En buket er jo bare en måde at sige: Jeg ser dig, du er i min bevidsthed – og det er da sympatisk at ville ses. Det er noget med at sende signaler om omtanke til hinanden og sende dem på den andens frekvens i stedet for ens egen. Og sådan et signal kan Galant hjælpe mænd med at sende.”

Hvorfor laver I den ikke også til de tungnemme, romantikfattige kvinder?

“Det har vi også overvejet. Og måske kommer det en dag. Men min fornemmelse er, at det mest er mænd, der har brug for hjælp med de her ting. Det bliver meget hurtigt noget med ”giv et blowjob”, når det handler om det, mænd drømmer om mere af,” siger Oliver Zahle med et grin, inden han understreger, at en app til kvinder rent faktisk er på tegnebrættet. 

Og hvad får dig til at tro, at kvinder ikke drømmer om mere i den afdeling?

“Haha, det tror jeg absolut, at I gør. Det ved jeg. Men I vil måske nogle gange lige have en buket blomster eller et kompliment, inden I overgiver jer til lagengymnastikken.”

Oliver Zahle

Født 1969. Komiker, manuskriptforfatter, tv-vært, musiker og forfatter. Er især kendt for satireformatet ‘Selvsving’ på DR og har instrueret flere film.

Har senest været vært på ‘Arty Farty’ og forfatter på sketchshowet ‘Hvorfor snakker vi ikke om mig?’, begge til DR2, og nu også app-udvikler med Galant.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics