Foto: Kris Hoobaer/Shutterstock

Her får du den bedste påskefrokost i København

Tag ud i byen og spis en påskefrokost med alt, hvad der hører til, eller lad herlighederne komme til dig. Vi har samlet de bedste steder i København, der serverer eller leverer den perfekte påskefrokost.

Fuglefløjt, solglimt og æggejagt. Påsken er over os, og København er tæt på støvsuget for mennesker. Eksiljyderne har vendt snuderne til fastlandet for at fejre helligdagene med familien, andre er taget i sommerhus eller et helt tredje sted hen.

Hvis du er en af de tilbageværende byrotter og har en ubændig lyst til at fejre påsken med snaps og højtbelagt smørrebrød, så fortvivl ej. Vi har samlet de otte bedste steder i København, der serverer en gedigen påskefrokost med alt, hvad der hører til af æg, rejer, karrysild og kolde øl. Og som har åbent i påskedagene.

Der er også steder på listen, der er leveringsdygtige udi påskens bedste smørrebrødsstykker, hvis du hellere vil invitere familie og venner hjem til et godt glas og et stykke højtbelagt. Uden at få køkken-stress.

Frk. Barners Kælder

At træde ind i Frk. Barners Kælder er som at blive mødt af din farmors varme favn og omsorg, hvor ethvert besøg føles som et hjerteligt knus. Restauranten oser af hygge og nostalgi, med klassiske røde og hvide ternede duge, der vækker minder om små, hyggelige fortovscaféer i Frankrig. Det er dog ikke snegle og foie gras der er på menuen, næ nej, det er dansk mad som bedstemor lavede det, og øl og brændevin som vor bedstefar drak det. Der er alt fra røget ål til rejemadder på menuen, og selvfølgelig også Rød Aalborg og Linie Akvavit, som det sig hør og bør. Takeaway er også muligt.

Helgolandsgade 8A, 1653 København

Café & Øl-Halle

Café & Øl-Halle ‘1892’ er ikke blot en restaurant, men et sted, hvor historie møder moderne køkken, og hvor traditioner bliver dyrket i familiære omgivelser. Hos den historiske beværtning, der har til huse i Arbejdermuseets kælder, er smørrebrødsbordet trukket i påskeklæder med både gamle klassikere, nyfortolkede favoritter og små lækre oste. Fra 11.00-13.30 fås menuen til rørende 279 kr. pr. person. Derefter stiger prisen med en 20’er.

Rømersgade 22, 1362 København K.

Restaurant Kronborg

Der er dækket op med hvid dug, musselmalet, tykke, stivede servietter og glinsende bestik, når Restaurant Kronborg inviterer til traditionel dansk påskefrokost. På restauranten lover de sæsonens bedste råvarer og øl fra Nørrebro Bryghus. Derfor forbeholder de sig retten til løbende at ændre lidt i påskemenuen, hvilket de skal være lovligt undskyldt. For hvem har ikke lyst til at fejre påsken og forårets friske komme med de lækreste og sprødeste serveringer? Der er både smørrebrød, påskelam og prisvindende tarteletter i vente på det traditionsglade spisested.

Brolæggerstræde 12, 1211 København K

Aamanns Deli og takeaway

Man kan vist godt tillade sige at kalde Aamanns for kongen, når det kommer til en god dansk frokosttallerken. I år har de tilmed givet deres bud på den perfekte påskemenu ud af huset, og således kan du nyde selvforkælelse af gastronomiske højder i hjemlige omgivelser. Menuen fås både som helt almindelig og vegetarisk. Der er syv retter at mæske sig i, og de spænder over alt fra svampepâte med belugalinser til syltede rødbeder, stegte løg og ristede hasselnødder – eller var det noget med rørt oksetatar med løvstikkemayonnaise, rabarber, glaskål, ristede hasselnødder og citrontimian? Velbekomme.  

Se eller bestil menuen på Aamanns.dk

Hallernes Smørrebrød

Lars Hilden og Lars Hilfling står bag Hallernes Smørrebrød, som findes både i Tivoli, Torvehallerne, på Kongens Nytorv i Magasin og i Lyngby. De to har baggrunde indenfor arkitektur og guldsmedehåndværket, og deres sans for æstetik er ikke til at tage fejl af. Det er ikke bare håndmadder, man får serveret, men små kunstværker, hvor der naturligvis er tænkt over smagen, men også den mindste detalje i øvrigt. Herlighederne kan nydes på et af deres spisesteder, men her i højtiden er det også muligt at bestille en påskeæske fuld af godis, som enten kan afhentes i Torvehallerne eller leveres til døren.

Torvehallerne, Rømersgade 18, 1360 København

John & Woo

John & Woo har, siden de åbnede 2019, været stedet, hvis du skulle have en god brunch på Amager. I 2021 åbnede de endnu en biks i Nordhavn, og her i påsken disker de altså op med en lækker menu med det hele: koldt, lunt og sødt. Menuen er klassisk med sild, lam og en gammeldaws æblekage i nye klæder til dessert. Prisen er 425 kroner per person (min 4. personer). Du kan også bestille en påskefrokost ud af huset for 375 kroner. Er der høj cigarføring i farvandet, kan man også få den fulde oplevelse og kombinere påskemenuen med en komplet drikkevarepakke med fri øl/vand/vin samt kaffe og the. Den kombinerede udgave koster 895 kroner for fire timer og 1095 kroner for seks timer. Men så er der altså også dannet grundlag for en ordentlig påske-knaser.

Under Elmene 13, 2300 København S og Göteborg Pl. 2, 2150 København

Restaurant Schønnemann

Restaurant Schønnemann, der har rødder helt tilbage til 1877, er ikke bare en frokostrestaurant. Det er en institution indenfor dansk smørrebrød, der jo velsagtens er påskens hof-spise. Når man træder ind på restauranten, der ligger i hjertet af København, føres man på et splitsekund tilbage i tiden indhyllet i en af atmosfære fyldt med brændevin og duften af sild. Man fornemmer hurtigt, at tradition og autenticitet er i højsædet her. På påskemenuen hos Schønnemann er der heller ingen kompromisser at spotte – kun det bedste af traditionelt dansk smørrebrød serveres, naturligvis ledsaget af en velskænket snaps.

Hauser Plads 16, 1127 København K

Meyers

For mange af os er påsken lig med frokost med hele den pukkelryggede. Måske skal du selv være vært og er begyndt at få en piblende koldsved over, at tiden er knap, og at du i øvrigt ikke er den skarpeste kniv i køkkenskuffen. Heldigvis er hjælpen nær. Meyers Køkken kommer dig til undsætning! Igen i år tilbyder de en påskefrokostmenu, der forener det bedste af traditionelle klassikere med nye, forårsfriske retter – og de leverer lige til døren. Fra delikate karrysild til forfriskende gulerodstatar med fynsk rygeost og spæde radiseskud – der er noget for enhver smag på menuen. Så spar tid og stress, og lad Meyers Køkken være din partner i at skabe en uforglemmelig påskefrokost i år.

LÆS OGSÅ

Find mere om
Footer graphics