Beastie Boys

Ikoniske musikvideoer bliver restaureret og bevaret for eftertiden

YouTube og Universal går sammen i et projekt med at remasterere 1.000 vigtige musikvideoer fra musikhistorien til HD-kvalitet.

Stor musik står oftest distancen over tid og påvirker de næste generationer. Men ligesom med malerier, film, bøger og så videre, så har musik som årene går, og formaterne skifter, brug for en kærlig, hjælpende hånd.

Derfor er YouTube og Universal gået sammen om at opdatere og remasterere 1.000 af de mest ikoniske musikvideoer – fra dengang, der ikke fandtes HD. Fra og med i dag kan musikfans og fremtidige generationer opleve de første af disse klassikere i en kvalitet, der ikke er set tidligere og den visuelle del af musikhistorien bevares i den højest mulige lyd- og billedkvalitet på YouTube.

Som Beastie Boys’ 25 år gamle perle, ’Sabotage’, der har fået et ansigtsløft. Eller hvad med Boyz II Men’s tåreperser ’End Of The Road’, Lionel Richies farvestrålende ’All Night Long’ og Kiss’ ’Forever’?

Hver uge det næste år vil YouTube og Universal upgrade nye videoværker fra musikhistorien, sådan at de når målet på 1.000 mod enden af 2020, skriver de i en pressemeddelelse.

”Det er virkelig en ære, sammen med Universal, at ændre fans’ oplevelse, når de ser nogle af de klassiske og mest ikoniske videoer. Kvaliteten er virkelig betagende”, udtaler Stephen Bryan fra YouTube.

Her er et par restaurerede videoer mere:

Billy Idols White Wedding Pt 1– udgivet for 37 år siden

Janet Jacksons ’When I Thing Of You’ – udgivet for 33 år siden

Tom Petty’s ’Free Fallin’ – udgivet for 30 år siden

Lady Gaga’s ’Bad Romance’ – udgivet for 10 år siden

Footer graphics