rhianna
Foto: PR

Rihanna donerer mere end 14 millioner kroner til ofre for vold i hjemmet

Den 32-årige amerikanske sangerinde har støttet Mayor’s Fund for Los Angeles med 2.1 millioner dollars for at hjælpe dem, der kæmper med vold i hjemmet under coronakrisen.

Det er ikke alle, der har tid og ro til at bruge den verserende lockdown på at binge serier på Netflix og rydde op i tøjskabet. For dem, der kæmper med vold i hjemmet, er sundhedskrisen langt fra det eneste problem lige nu.

Og selvom Rihanna ikke er en af dem, ved hun, hvad det vil sige at leve med vold fra sit tidligere forhold med musikeren Chris Brown.

Derfor har hun netop doneret 2.1 millioner dollars, svarende til mere end 14 millioner kroner, til organisationen Mayor’s Fund for Los Angeles, der blandt andet hjælper byens ofre for vold i hjemmet under coronakrisen. Det skriver The Guardian.

Pengene vil angiveligt dække organisationens omkostningerne med husly, mad og rådgivning for familier i 10 uger.

Det er Rihannas fond Clara Lionel Foundation, som blev grundlagt i 2012 for blandt andet at hjælpe uddannelsesprogrammer overalt i verden, der formelt står for donationen efter en intern aftale med Twitters CEO Jack Dorsey om at bidrage med en matchende sum.

“Ofre for vold i hjemmet findes over hele verden, så det her er kun begyndelsen,” siger Jack Dorsey i en officiel udmelding.

Ikke første gang

Rihanna er i det hele taget trukket i det filantropiske arbejdstøj under udbruddet af Covid-19. Sidste måned gik hun sammen med rapperen Jay-Z om at donere en pose penge i næsten samme størrelsesorden (2 millioner dollars) for at støtte illegale arbejdere, hjemløse og ældre i Los Angeles og New York.

Derudover har hun doneret beskyttelsesudstyr til personalet i sundhedssektoren i New York, og hun har støttet flere globale organisationer i deres arbejde for at beskytte sundhedsmedarbejdere.

Footer graphics