First Flush (PR-foto)

Sidste chance: Her er de udstillinger, koncerter og film, du skal se i december, inden det er for sent

Er du kørt død i decembers julefrokoster, julekalendre og julesange og trænger til lidt kulturel afveksling? Så læs med her, hvor Heartbeats har samlet en liste over de udstillinger, film- og teaterforestillinger, december måned byder på.

Så blev det december. Mens temperaturen falder udenfor, rykker Omikron-varianten tættere på dag for dag, og vi venter sådan set bare på nedlukningen. Det er med andre ord nu, du skal ud og suge kultur til dig, hvis du vil helgardere dig for vinteren.

Og der er heldigvis nok at tage af.

December er nemlig fyldt med gode udstillinger, biograffilm, teaterforestillinger og koncerter, som du kan kaste dig over, hvis du har brug for et supplement til julekalender-binging og ‘Last Christmas’ på repeat.

Udstillinger du skal se

Light & Space på Copenhagen Contemporary

I december måned åbner Copenhagen Contemporary sin største udstilling til dato i udstillingshallerne på Refshaleøen. Her kan du gå på opdagelse i en lang række verdensberømte lys- og installationskunstneres værker, der breder sig over 5.000 m2. Udstillingen kulminerer i et interaktivt laboratorie, hvor gæsterne selv kan eksperimentere med lys, rum og farve.

Læs mere om udstillingen her.


Københavns sidste værtshuse på Københavns museum

Engang vrimlede det med brune værtshuse i København, men siden byfornyelsen tog fart i 60’erne, har de brune bodegaer været en truet art. Derfor har fotograf Thomas Skou sat sig for at forevige værtshuse fra 14 københavnske bydele i en billedserie, der kan ses på udstillingen ‘Københavns sidste værtshuse’ på Københavns museum. Billederne er desuden blevet samlet i bogen ‘Stamsteder – Københavns sidste værtshuse’.

Læs mere om udstillingen her.


Bo Bedre Bæredygtigt

Kan man bo bæredygtigt uden at gå ned i livskvalitet? Det spørgsmål rejser tegnestuen Vandkunsten, der i samarbejde med Utzon Center udstiller miniboliger på Dansk Arkitektur Center i København. Med overbefolkning og en klimakrise, der ånder os i nakken, får man et forfriskende pust og indblik i fremtidens måde at indrette sig på. I december kan man også komme til gratis talks og debat om fremtidens boliger.

Find billetter her.


Film og teater du skal se

House of Gucci

Ridley Scotts drama om det skandaløse Gucci-imprium er en af årest mest hypede film. Og med selveste Lady Gaga og Adam Driver i hovedrollerne forstår man godt hvorfor. Filmen har allerede været genstand for stor debat, men det giver os ikke mindre lyst til at se den – ikke mindst for at høre Lady Gagas italienske accent og se Adam Driver i turtleneck og hinkestensbriller.


De urolige i Skuespilhuset

I den norske forfatter Linn Ullmanns prisvindende selvbiografiske roman ‘De urolige’ bearbejder hun sin hektiske opvækst med sine verdensberømte forældre skuespilleren Liv Ullmann og instruktøren Ingmar Bergman. Det er nu blevet til en teaterforestilling, som kan ses i Skuespilhuset med tre stærke skuespillerinder i hovedrollerne.

Find billetter her.


Jeg er vinden’ på Aalborg Teater

Hvad skal man gøre, når sproget pludselig føles utilstrækkeligt? Det undersøger karaktererne Den Ene og Den Anden i den verdensberømte norske dramatiker Jon Fosses eksperimenterende skuespil ‘Jeg er vinden’ på Aalborg Teater. Jon Fosse er kendt for sin ordknappe og præcise stil på grænsen til det absurde, og nu kan han opleves i farverig fortolkning af husinstruktør Camilla Kold Andersen.

Find billetter her.


Koncerter du skal nå

First Flush på Loppen

Efter knap tre års stilhed udgav det autotune-begejstrede indiepopband First Flush deres fjerde album ‘Fjorden’ i starten af 2021. Lørdag 11. december kan bandets melankolske og inderlige musik opleves live til en intim koncertaften på Loppen med support fra singleaktuelle Pumps. 

Køb billetter her.


Angående Mig i Lille Vega

Med sin kompromisløse rå stemme og ditto attitude er sangerinde Laura Lilholt Andersen fra Aalborg et lovende navn på den nye danske musikscene. I 2019 vandt hun Karrierekanonen og under kunstnernavnet Angående Mig synger hun hudløst ærligt om dybe følelser til hiphop-beats. Der er stadig billetter til koncerten i Lille Vega i København.


Gorillaz virtuel livekoncert

Onsdag 8. december spiller det virtuelle tegneserieband Gorillaz deres første livekoncert siden 2018, og som sædvanligt ser det ud til, at det kommer til at gå temmelig meget ned. Koncerten bliver livestreamet i biografer verden over og kommer til at tage udgangspunkt i deres ‘Song Machine’-projekt fra 2020 og vil også byde på klassikere fra bagkataloget.

Koncerten bliver vist i Empire Bio og Grand Teatret.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics