peter skaarup
Foto: Jørgen Salomonsen

Heartbeats mener: Det er svært at forstå, hvorfor DF er så bange for gangster-rap

Redaktionen ønsker godt nytår og er selvfølgelig tilbage med en ufiltreret og ukurant liste over de ting, vi er faldet over i den forgangne uge.

Folkepartiets æstetik

thomas balslev
Ugens kommentar er skrevet af Thomas Balslev.

I den forgangne uge kom det frem, at Dansk Folkeparti gerne så, at musikere har en ren straffeattest, før de optræder på danske festivaler, spillesteder og til andre kulturarrangementer. Ifølge Peter Skaarup er problemet, at kriminelle musikere sommetider får hyre fra festivaler, der er offentligt støttede, hvilket selvfølgelig bare er et skalkeskjul for deres egentlige agenda: At de ikke gider høre mere hiphop – og altså navnlig fra typer med anden etnisk baggrund end dansk som Jamaika, Carmon og Branco. Hykleriet er jo himmelråbende, hvis bare man kaster et hurtigt blik på partiets egne romancer med f.eks. Morten Messerschmidt og Inger Støjberg, men lad nu det ligge. Den æstetiske slagside (og dermed det vigtigste) er, at vi musikalsk set risikerer at stå på en festival til sommer, hvor vi er indlagt til udelukkende at høre på retskafne dødbidere som Keld & Hilda og Efterklang. Ingen Medina, ingen CityBois og helt sikkert ingen Kidd. Rygtet siger også, at Stig fra D-A-D engang har slået en prut på åben gade… Og går manden egentlig ikke rundt og krænker blufærdigheden i de der stramme leopardbukser? Listen over diskvalificerede musikere er længere, end vi går rundt og tror. Og jeg forstår slet ikke, hvad man er så bange for. Man bliver ikke kidnapper af at høre hård gaderap, ligesom man heller ikke bliver alkoholiker af at høre Johnny Madsen. Man bliver højst godt underholdt. Desuden har vi i forvejen et retssystem, der straffer ulovligheder – hvor mange gange skal vi straffe folk, før DF er tilfredse? Det lugter af cancel culture, det her, og ironisk nok er det mest kriminelle ved hele dette politiske kævleri formentlig dets egen dumhed.


Bæltetud

Det københavnske museum Overgaden vil gerne rykke nye stemmer ind på den etablerede kunstscene, og derfor har de stillet den unge kunstner Tora Schultz (f.1991), som blandt andet står bag det her “bæltespænde”, en soloudstilling i udsigt. Vi er – mildt sagt – pirrede.


Zarens tid er kommet

Det aarhusianske new wave-band Zar Paulo har netop udgivet en ny single – efter laaang radiotavshed. Lige nu er der vist ikke nogen i kongeriget, der komponerer så konceptuelt og vellykket rockmusik. Mere, tak!


Da Kompis blev ædt

I disse mærkværdige klimatider nyder rigtig mange rovfugle faktisk fremgang, herunder også havørnen aka Den Flyvende Dør, som tit er 2,5 meter i bredden. Godt for ornitologer og andre naturelskere, men knap så godt for hundeejere og hunde. I sidste uge blev en et-årig norsk hund ved navn Kompis nemlig overfaldet og spist på sin morgentissetur i haven af netop en havørn. Redaktionen kondolerer.


Klimaets Joker

I sidste uge proklamerede rapperen, kunstneren og fænomenet Jokeren, at han skifter navn til Jesper Hjertegrøn og opfordrede i samme ombæring andre til at gøre det samme i klimaets favør selvfølgelig. Vi hepper på, at temperaturstigningen på Nordpolen og ildstormene i Colorado får nys om det grønne navneskift. Kæmpe kram.

jokeren

Det bedste fra Heartbeats

Udvalgt af Emil Norsker

Det er altid med lige dele begejstring og ængstelse, man tager hul på et nyt år. Ikke mindst i betragtning af, hvordan de seneste to har været. Men bekymringerne skal ikke skygge for, at vi glæder os usigeligt meget til alt det, vi her på Heartbeats skal producere til dig i 2022. Du kan godt begynde at glæde dig. Der kommer masser af spændende artikler og podcast, og vi har allerede taget hul på nogle af dem i denne første uge.

For mange begynder det nye år med masser af træning, sund kost og gode hensigter. Sidste år gennemførte Louisa Haymann intet mindre end fem kure på tre måneder. Hvordan det gik, kan du læse her.

Nytårsfesten blev heller ikke i år det brag, mange havde håbet. Og vores alle sammens småbørnsfar, Thomas Balslev, havde en særlig rædsom en af slagsen. Det kan man jo altid glædes over om ikke andet.

Vi shopper over nettet som aldrig før, men når vi skal hente vores pakker, skal det ske i den lokale bland-selv-kiosk med sidegesjæft som discount-posthus. Ditte Giese savner det gode gamle posthus, hvor der var styr på tingene (og pakkerne). Læs hendes klumme her.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics