‘Rockhistorier’ tager på turné i købstæderne: Kom til live-arrangementer i Aalborg, Aarhus, København og Odense

Landets fire største købstæder får besøg af de to garvede podcast-værter, der selvfølgelig vil tale om den musik, de elsker allermest.

Har man lyttet bare en anelse til ‘Rockhistorier’, ved man det godt. Henrik Queitsch og Klaus Lynggaards uangribelige entusiasme, kolossale viden og indbyrdes kemi er noget særligt.

Til august kan man være så heldig at opleve d’herrer i levende live, når de drager på turné for første gang med ‘Rockhistorier’.

Live følger showet samme form som podcasten, det vil sige et forløb af to timers varighed gennem enten en kunstners karriere eller et tema eller et mixtape. 

‘Rockhistorier’ varieres med temaudsendelser om for eksempel genrer eller pladeselskaber, mixtapes om forskellige fænomener samt ikke mindst gæsteoptrædener af koryfæer fra den danske musikscene, fra Allan Olsen til Lydmor. Det er konsekvent værternes egne kæpheste, der trækkes ind i manegen, for det er det bedste ved at have sin egen podcast – selv at kunne bestemme suverænt over stoffet.

Deres definition af rock er bred og rummelig og levner plads til genrer som country, hiphop, soul, blues, R&B, folk og electronica. Helt centralt står portrætudsendelser om såvel helt store som mere obskure kunstnernavne fra de sidste små 70 års populærmusik – fra Muddy Waters udsendte sin første 78’er i 1948 til Lana Del Reys seneste lp.

Værterne Henrik Queitsch og Klaus Lynggaard har nørdet musik sammen i fem årtier samt hver især haft en praksis som musikkritikere ved dagblade som Ekstra Bladet, Information og Weekendavisen. De har endvidere redigeret to antologier sammen: ‘Loaded – om The Velvet Underground, Lou Reed, John Cale, Nico’ (2004) og ’CHANGES – Tekster om David Bowie’ (2017).


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics