Gun-Britt
PR-foto

Gun-Britts lockdown: ”Det er ikke så mærkeligt, at vinterens og nedlukningens tungsind fører til et tungt og træt hår”

Heartbeats ringer til kunstnere og byfolk og spørger, hvad de bruger deres lockdown-tid på. I dag er det hårikonet og frisøren over alle frisører, Gun-Britt, der sørger for at putte balsam i håret – og på sjælen.

Gun-Britt Zeller, frisør og indehaver af salonen Gun-Britt Coiffure

Hvad laver du under din lockdown?

”Jeg driver min forretning i det omfang, jeg kan. Produktsiden er heldigvis åben, så jeg har stadig en del kontorarbejde. Men i lockdown-tiden handler det jo om at være kreativ og omstillingsparat, hvilket jeg egentlig altid har været. Så når vi nu skal holde fysisk afstand, tager jeg virtuelle kurser og afholder møder over zoom. I stedet for at give gode råd om hårpleje og brug af produkter i salonen laver jeg guide-videoer på de sociale medier. På den måde kan jeg opretholde kontakten til kunderne, hvilket er vigtigt for mig. Mindst lige så vigtigt er det, at jeg fortsat har en god kontakt til mine ansatte. Trods en lukket salon har jeg stadig et ansvar overfor dem – både lønmæssigt og personligt – så store dele af min lockdown bruger jeg på at skabe så trygge rammer som muligt for mine medarbejdere.”

Modtager I hjælpepakker? 

”Ja, men vi har endnu ikke modtaget noget for denne lockdown. Under første lockdown modtog vi vores hjælpepakker, men de dækkede på ingen måde de ansattes grundløn. Derfor har forretningen skullet have penge op af lommen hver måned – og skal det fortsat. Forretningen har yderligere skulle dække to momsbetalinger 1. marts, da den ene er blevet udskudt. Men hvor mange kan klare det? Jeg er bange for, at sådanne beløb kan knække små virksomheder, som ikke har en stor egenkapital. Det begynder at gøre rigtig ondt – ikke kun på mig og min branche, men det gør ondt på os alle. Så hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg ikke, hjælpepakkerne er gode nok.”

Har du fået nye interesserer eller hobbyer under lockdown?

”Nej, det har jeg egentlig ikke. Men jeg har haft mere tid til at fordybe mig i de interesser, jeg allerede har, så jeg læser en masse bøger, laver god mad og tager til mit sommerhus, når muligheden byder sig. Træning og lange gåture er som balsam for krop og sjæl, så der bliver gået nogle kilometer og løftet nogle kilo hver dag. Det hjælper virkelig på humøret.”

Iført smil og morgenkåbe giver Gun-Britt gode råd om hårkur.

Hvordan skal vi bedst pleje vores corona-hår?

”Jeg tror faktisk, at pleje er nøgleordet. Det er oplagt at bruge lockdown-tiden, hvor mange alligevel er hjemsendt, til at give håret lidt ekstra kærlighed. Det kan være med en hårmaske, en god olie eller den rette balsam. Denne tid tillader også, at håret ikke skal vaskes hver dag, hvilket er rigtig godt for at undgå en irriteret hovedbund. Der går jo desværre et stykke tid, inden vi frisører kan byde jer indenfor igen, så prøv endelig noget nyt – lad håret gro eller lav en ny skilning. Men grundlæggende handler det om, at vi skal passe godt på os selv. Jeg mærker på eget sind, hvordan uvisheden og usikkerheden påvirker mig – og det sætter også aftryk i håret. Håret afspejler i virkeligheden meget godt, hvordan vi har det. Hvis vi bliver stressede, fælder vi eksempelvis mere end normalt. Derfor er det ikke så mærkeligt, at vinterens og nedlukningens tungsind fører til et tungt og træt hår. Lad os huske at pleje os selv og vores hår, så vi veloplagte og velfriserede kan gå foråret – og forhåbentligt – lysere tider i møde.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics