Signe Jomi
Foto: Kajsa Gullberg

Jomi Massages lockdown: “Hver dag går jeg rundt og fniser af glæde”

I denne tid ringer Heartbeats til kunstnere, restauratører og byfolk og spørger, hvad de bruger deres lockdown-tid på. I dag med musiker Signe Høirup Wille-Jørgensen aka Jomi Massage, der har vendt blikket indad og har vundet i boliglotteriet.

Signe Høirup Wille-Jørgensen aka Jomi Massage, musiker og performancekunstner:

Hvad laver du under din lockdown?

”Jeg har færre opgaver, men til gengæld meget bedre tid til at lave dem, så jeg kan svømme helt ind i dem og fordybe mig. For 1,5 år siden flyttede jeg tilbage til København efter at have boet på landet, Møn, et par år, og Corona gør, at byen føles lidt som at bo på landet igen. Der er samme ro og ikke det der beat af storbyforstyrrelser hele tiden. Det nyder jeg, jeg er meget hjemme, og det gør mit arbejde mere fordybelsesbaseret. Under den første lockdown var vi alle sammen lidt i panik og skulle lære en masse og ordne en masse, og jeg stod selv og malede alle mine møbler i den samme grønne farve. Nu træner jeg i stedet mit stærkeste kunstneriske greb, min intuition, og ser hvad der sker, når jeg ikke har syv møder med skiftende mennesker hver dag, og jeg ikke bliver inspireret via modstand og kamp i mit arbejde. Jeg er i gang med en dejlig opgave for MidtVest pigekor, hvor vi arbejder med Tove Ditlevsens tekster til ’Pigesind’ og fletter nutidige nyskrevne Jomi-tekster ind. Og der har jeg pludselig lang tid til opgaven og ro omkring det, fordi koret jo ikke kan mødes med mig”.

Har du fået nogle nye interesser under lockdown?

“Jeg har fået en ny lejlighed og er flyttet. Det har været god timing. Jeg er flyttet virkelig mange gange, men det er første gang, at jeg har nydt en flytning uden stress og gjort mig umage med at pakke og nusse og støve mit liv af. Nu udlever jeg en gammel drøm om at bo minimalistisk med plads til yoga i stuen. Min dreng og jeg fik en lejelejlighed på Christianshavn efter 11 år på venteliste, og jeg har det, som om jeg har vundet. Hver dag går jeg rundt og fniser af glæde. Jeg føler virkelig, at jeg bor i Københavns hjerte, og Christianshavn var faktisk også det eneste brokvarter, jeg ikke havde boet i endnu. Man siger, at alle altid leder efter en lejlighed, et job eller en kæreste, så nu mangler jeg kun kæresten.”

Signe Jomi
God tid. Privatfoto

Har du fået hjælpepakker?

”Nej, det fik jeg i foråret for aflyste koncerter. Men jeg har min tjans i projektstøtteudvalget for musik i Statens Kunstfond, og der mødes vi stadig, og det får jeg løn for, og så har jeg mine bestillingsopgaver, så jeg synes ikke, jeg behøver hjælp denne gang, selvom jeg tjener betydelig mindre. Jeg har jo nok.”

Er der en kunstnerisk oplevelse, du kan anbefale os?

”Jeg er lige dele indadvendt og udadvendt, men jeg dyrker min indadvendte side nu og giver den sejre, så jeg ikke bliver febrilsk. Her under anden lockdown er det for de fleste af os hele internetsfæren, der er toppen. Jeg er blevet vild med rundvisninger på museer, når nu vi ikke kan drikke hvidvin og snakke sammen hver fredag til byens ferniseringer. Så kan man i stedet tage på virtuel rundvisning, f.eks. på Charlottenborg, der er nærmest en hver fredag. De er fulde af kloge mennesker, og der zoomes ind på kunsten. Jeg er også vild med, at en af mine yndlings-kunstnere, Mia-Nelle Drøschler, sammen med en arkitekt, har bygget et museum på nettet. Det er ret spændende, at hun selv formulerer sit virke og viser sin kunst frem som et kunstværk i sig selv.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics