The Dolly Parton Challenge
Fra Dolly Partons Instagram

Gør som Dolly: Derfor poster internettet forskellige SoMe-versioner af sig selv

Hvad har Ellen Degeneres, Martha Stewart og Özlem Cekic til fælles? De har alle sammen prøvet kræfter med ’The Dolly Parton Challenge’.

Hvis du har været på et socialt medie i løbet af de seneste par dage (og let’s face it, det har du) så er du sikkert stødt på ‘The Dolly Parton Challenge’. En af 2020’s første rigtig store internettrends er nemlig kickstartet af ingen ringere end countrylegenden Dolly Parton.

Det hele begyndte med, at Dolly Parton (eller en kreativ SoMe-medarbejder – man kan ikke vide det) postede et billede på Instagram med fire udgaver af countrystjernen. Hvert billede repræsenterede og var tilpasset en bestemt social platform.

Der var en 9 to 5-hårdtarbejdende LinkedIn-Dolly, en familievenlig jule-Dolly til Facebook, en artzy musiker-Dolly til Instagram samt en sexet playboy-Dolly til Tinder. Som prikken over i’et havde man til billedet skrevet: ‘Get a woman who can do it all.’ Og det må man sige, hun kan. Se bare her:

https://www.instagram.com/p/B7l01DEF4HI/

Siden det opslag har det taget fart. En række influencere, celebrities, kæledyr (selvfølgelig) og så videre har prøvet kræfter med den nye Dolly-udfordring. Nogle har lavet andre versioner og skiftet nogle af platformene ud med andre. Eksempelvis er Tinder af flere blevet skiftet ud med andre dating- eller hookup-apps som Raya eller Grindr. Men pointen er den samme. Vi har samlet fem af de sjoveste eksempler her:

1. Hvide skjorter og våde kys

Vi starter med et dansk bud. Det altid sjove makkerpar Ditte og Louise har nemlig et stærkt bud på udfordringen, og det skal de have mange tak for. Se selv her hvorfor.

https://www.instagram.com/p/B7vq6pqAwK5/

2. Familiehygge og muller

Bodybuilderen, skuespilleren og ikke mindst tidligere guvernør for Californien, Arnold Schwarzenegger, viser her, hvor stor en kamæleon han egentligt er.

https://www.instagram.com/p/B7tpDITgIMx/

3. Squad goals!

Selvfølgelig har talkshowværten Ellen Degeneres også prøvet kræfter med udfordringen. Særligt Instagrambilledet er et ret stærkt squad goal.

https://www.instagram.com/p/B7owV0YBcGm/

4. Hundeglad madentusiast

Det nu 78-årige tv-ikon Martha Stewart har også deltaget i udfordringen. Særligt Tinder-billedet viser end helt ny side af madentusiasten.

https://www.instagram.com/p/B7rGJgrnFaM/

5. Burka og rødvin

Også den danske brobygger, forfatter og tidligere politiker Özlem Cekic har taget udfordringen op. Især hendes Tinder-billede skal nok få folk til at trække på smilebåndet.

https://www.instagram.com/p/B7wjK1-hpKw/?utm_source=ig_web_copy_link

Det var fem af de bedste eksempler, men der er talrige af gode bud derude. Så hvis du vil se endnu flere, er det bare at søge på #dollypartonchallenge.

Find mere om
Footer graphics