Melanie Martinez
PR-foto

Melanie Martinez: “Jeg håber, at jeg kan skabe et fællesskab, hvor alle føler, de kan være deres autentiske selv”

Der er lagt op til visuel og fortryllende popfest i K.B. Hallen, når singer-songwriter Melanie Martinez indtager scenen. Heartbeats har talt med hende.

Popfænomenet Melanie Martinez vender på onsdag tilbage til København. Sidst hun var her, blev billetterne til koncerten i VEGA revet væk. Denne gang er det K.B. Hallens tur. Men hvad kan fansene egentligt forvente af koncerten?

”Jeg glæder mig meget til at optræde i Danmark igen. Jeg håber, at jeg kan skabe et fællesskab, hvor alle føler, de kan være deres autentiske selv. Med fokus på budskaber om kropspositivisme og selvaccept,” fortæller ’Pity Party’-sangerinden. Derudover er der en række visuelle koncepter med til koncerten.

Hør ‘Pity Party’ hittet her.

Tilbage i september udgav den amerikanske sangerinde sit anden album, ’K-12’, der udover at være et selvstændigt album også udgjorde soundtracket til filmen af samme navn. En film, hun selv både har været med til at skrive og instruere.

I skrivende stund har filmen over 42 millioner visninger på YouTube. Melanie Martinez anbefaler, at hvis man aldrig har hørt hendes musik før, så skal man starte med at se filmen frem for ”bare” at høre pladen. På den måde kan man få en bedre fornemmelse af universet. Det visuelle fylder nemlig meget for den 24-årige sanger.

”Jeg elsker at skabe. Jeg har altid været meget optaget af billeder, og hvad man kan skabe visuelt. Derfor vil der også komme flere plader med visuelle koncepter. Jeg har ikke indspillet dem endnu, men de kommer. Jeg har faktisk også planer om at udgive en poesibog,” fortæller sangtalentet, der også håber, hun kan inspirere sine fans til også selv at skabe noget kreativt.

Teatralsk univers

Melanie Martinez’ univers er meget farverigt, teatralsk og ikke mindst kreativt. Hendes debutplade ’Cry Baby’ handlede eksempelvis netop om karakteren Cry Baby, hvis videre færd man nu kan følge på hendes anden plade, ‘K-12’. Men selvom Melanie Martinez selv er glad for at fortælle historier med sin musik, så mener hun ikke generelt, at musik altid bare skal have et ekstra lag.

”Musik behøver ikke at have en dybere mening eller fortælling. Altså, hvis det hjælper folk med at håndtere alt det, der er galt i verden eller med folks egne udfordringer, så er det fint nok.”

Her ses Melanie Martinez med sit karismatiske Cruella de Vil-hår. PR-foto

Et af Melanie Martinez helt særlige kendetegn er, hendes Cruella de Vil- inspirerede hår.

”Da jeg var 16 år, så jeg Disney-filmen ’101 Dalmatinere’ for første gang. Jeg blev meget inspireret af Cruella de Vil. Så dagen efter tog jeg til frisøren for at få afbleget halvdelen af mit hår. Min mor var ikke glad for det,” fortæller hun grinende om det hår, der den dag i dag er et af hendes varemærker.

Fra talentshow til popstjerne

Som så mange andre unge, håbefulde sangtalenter prøvede Melanie Martinez kræfter med talentshow-genren, da hun som bare 17-årig deltog i det amerikanske The Voice tilbage i 2012. Det gik mildt sagt godt, da hun til sin audition fortolkede Britney Spears’ kæmpehit ’Toxic’, og det var bare startskuddet på Melanie Martinez’ karriere. For i modsætningen til mange andre, der har deltaget i tv-talentshows, så lykkedes det hende at få en succesfuld karriere efterfølgende. Så hvad er egentlig opskriften på at blive en langtidsholdbar artist?

”Jeg tror, at du skal have en meget klar idé om, hvad det egentlig er, du vil, hvis du vil have en musikalsk karriere. Hvor er det, du gerne vil hen? Hvad er det, du vil kunstnerisk? Det er sådan nogle spørgsmål, man er nødt til at kunne besvare,” fortæller hun.

Selvom The Voice og det dertilhørende koncept var meget kommercielt og poppet for den kreative og visuelt eksperimenterende artist, så fortryder hun ikke, at hun deltog i programmet.

”Jeg har det sådan, hvorfor skulle jeg fortryde noget, jeg lærte så meget af? Samtidig var det mit første rigtige møde med medierne – og det lærte jeg også en del af,” afslutter hun.  

Du kan stadig nå at få billetter til Melanie Martinez-koncerten på onsdag.

Se ‘K-12’ her og få en fornemmelse af Melanie Martinez magiske univers:

Find mere om
Footer graphics