emma sehested høeg
Lolita For Altid. Foto: Sara Galbiati

Den store genåbning: Her er de udstillinger, koncerter og film, du skal se, når kulturlivet åbner igen

Når restriktioner igen-igen er fortid, og kulturlivet genåbner den 17. januar 2022, har vi i den grad brug for at komme ud. Heartbeats har samlet en liste over de udstillinger, koncerter, film- og teaterforestillinger, som vi glæder os til.

Nedtællingen er i gang!

Her på Heartbeats kan vi snart ikke vente længere til vi igen kan proppe os med biografpopcorn, trampe Vegas klistrede trægulve i vatter eller fortabe os i kæmpe kunstmalerier, vi hverken har råd eller plads til derhjemme.

Heldigvis er vinteren spækket til med gode rørende udstillinger, anmelderroste teaterforestillinger og koncerter, man ikke vil gå glip af, når museer og biografer efter endnu en lang nedlukning åbner igen.

Udstillinger du skal se

Farshad Farzankias ‘Hvis jeg står’ på Arken

Udstillingen ‘Hvis jeg står’ er den iranskfødte kunstners første museumsudstilling, hvis titel udspringer af et Inger Christensen digt fra 1962. Der er masser af inspiration at hente, når Farshad Farzankia præsenterer 23 store farvestrålende malerier. Farzankia formår nemlig at skabe sit helt eget kulørte univers med afsæt i film, litteratur, musik, billedkunst, historiske fortællinger og nutidens digitale kultur. Læs mere om Farzankias udstilling her.

Hvornår: 27. februar 2022


Pia Arkes ‘Drøm og Fortrænging’ på Kunsten i Aalborg

Den grønlandsk-danske kunstner Pia Arke står bag denne gribende fotoudstilling om det danske og grøndlandske forhold. Med udgangspunkt i sit eget liv dykker kunstneren ned i en historie om koloniseringen af Grønland og den splittelse, som det dobbelte tilhørsforhold har medført. Arkes fotografiske værker er det, hun selv kaldte ‘Etnoæstetiske’, og hele udstillingen taler direkte ind i den aktuelle debat om Grønland og Danmarks fælles fortid. Det er en rørende udstilling om drømme, slægtskaber og fordomme, som du kan læse mere om her.

Hvornår: 18. januar til 18. april 2022


Film og teater du skal se

Lolita For Altid’ på Revolver

Gør dig selv en tjeneste og se den Reumert-vindende forestilling ‘Lolita For Altid’ med multitalent Emma Sehested Høeg i centrum, der vender tilbage her i januar. Anmelderne har udelukkende kastet rosende gloser efter den kompromisløse performancekoncert af kunsterduoen How to Kill a Dog, der i sin helhed handler om kvindens rolle i samfundet, der for altid har skullet forholde sig til køn, seksualitet, krop og krænkelser og som er opført af hovedpersonen selv. Find billetter her.

Hvornår: 17. januar til 12. februar 2022


David BowiesLazarus’ i Skuespilhuset

Det er i år seks år siden musikfænomenet, David Bowie, forlod os, og kort før sin død udrettede han et mersterværk af en musikforestilling, som nu bliver opført i Skuespilhuset i København. Stykket er inspireret af Walter Tevis’ roman ‘The Man Who Fell to Earth’ og er bygget op om nogle af Bowies største hits som ChangesHeroesSound and VisionLife on Mars. Fik vi sagt, at vi glæder os? Hvis ikke du allerede har anskaffet dig en plads på forreste række, kan du finde billetter her.

Hvornår: 21. januar til 6. marts 2022


Guillermo del Toros ‘Nightmare Alley’

Når vi igen må indtage biografsæderne landet over, skal vi helt sikkert ind og spise salte popcorn til den stjernespækket ‘Nightmare Alley’ af mesterinstruktøren Guillermo del Toro. Forventningerne til filmen, der har Bradley Cooper og Cate Blanchett i hovedrollerne, er skyhøje, da det er del Toros første film, siden han vandt en Oscar for ‘The Shape of Water’. Du kan finde billetter her.

Hvornår: 27. januar 2022


Koncerter du skal nå

Vegas Udvalgte i Lille Vega

Aldrig har den nye danske musikscene haft så stjernespækket et program, som Vegas Udvalgte har i år. Det er talentmasse udover det sædvanlige, og med kunstnere som PRISMA, Fabräk, Reveal Party og Josie Amadonna, er der lagt op til en euforisk aften, som du sent vil glemme. Hvis du ikke allerede har sikret dig en billet til årets fest i Lille Vega, kan du købe billetter her.

Hvornår: 28. januar 2022


Mekdes i Pumpehuset

Meget apropos talentmasse spiller den unge soulstjerne Mekdes i Pumpehuset i København. Udover at have en fremragende vokal skriver hun sjælfulde ærlige tekster til en blanding af soul, r’n’b og poppet toner. Sidste år vandt hun P3 talentprisen og manifesterer sig som et stærkt nyt navn på den danske musikscene med sin hidtil største tour, der starter 11. februar i år. Køb billetter til koncerten her.

Hvornår: 11. februar 2022


Fastelavnskoncert på Amager

The William Blakes står igen ved roret, når årets mest efterspurgte fastelavnsfest i Amager Bio vender tilbage til februar. Tidligere år har Steffen Brandt, Nik & Jay og Fallulah lagt vejen forbi festlighederne, hvor publikum såvel som optrædende traditionen tro tropper op i sin stiveste udklædning. I år akkompagneres Kristian Leth og co. af blandt andre Drew Sycamore og Phlake-bassisten Louis Winding til fastelavnsfesten, du ikke vidste, du havde brug for. Find billetter her.

Hvornår: 27. februar 2022

Footer graphics