Nikolaj Lie Kaas i 'Journal 64'. PR-foto

Filmdrømme? Lav dit eget værk om coronakrisen – og bliv bedømt af Ellen Hillingsø og Nikolaj Lie Kaas

Når du nu ikke kan gå i biografen, må du jo selv til at lave filmene. Lige nu kan du vinde 5.000 kroner hos Movie House for den bedste coronafilm.

Allerede nu taler man om, hvordan COVID-19-krisen kommer til at påvirke kunsten i årene der kommer. Hvordan vil månederne med sygdom, angst, karantæne og økonomisk krise kunne ses i film, musik, billedkunst og teater, og hvordan vil kunsterne fortolke den tid, vi lever i lige nu.

Men vi behøver måske ikke vente så længe. Biografen MovieHouse i Hellerup inviterer nu håbefulde filminstruktører in spe til at kaste sig over forsøget med at fortælle historier om krisen.

”Vi vil gerne finde de historiefortællere, som kan sætte tiden i relief og få os til at forstå, hvordan det føles at være i Danmark og opleve corona-krisen. Er det de mennesketomme gader, vi har set? Et lykkeligt øjeblik midt i krisen, et videomøde der gør indtryk eller det nære familieliv? Vi har brug for fællesskabet og de gode nærværende historier, og derfor vil vi invitere alle med en mobiltelefon til at optage og samle deres historie,” siger Michael Obel, der er direktør for Movie House.

Sammen med sin kone, Tatjana Obel, stiller han et gavekort på 5.000 kroner på højkant til vinderen, og den bedste film bliver ovenikøbet vist i Movie House, når biografen igen åbner.

Men du skal kunne tåle, at garvede filmfolk ser med på dine optagelser. I juryen sidder nemlig Nikolaj Lie Kaas og Ellen Hillingsø, som udvælger 12 af de indsendte film, som alle bliver vist i biografen med gratis adgang.

Om du vælger at optage på mobil eller kamera eller underordnet. Genren bestemmer du også selv. Det er den gode idé, der tæller.

Send din film til info@moviehouse.dk som fil eller som link til fx youtube, vimeo eller lign. Filmen må højst vare fire minutter, og du skal have rettighederne til det materiale du bruger. Movie House skal have din film senest 10. maj

Find mere om
Footer graphics