rebekkah leve
Foto: Katrine Heller

Do’s & don’ts med en Feng Shui-ekspert: “Der skal være god belysning på dit hjemmekontor. Ellers sidder du og dør”

Hvad skal man altid gøre, og hvad må man aldrig gøre, når man skal have god energi på hjemmekontoret? Vi spurgte Feng Shui-ekspert og fuldblods spirituella Rebekkah Leve.

Dont’s

1. Rod

“Rod er bare ikke nogen særlig god idé, når vi taler om god energi. Og slet ikke hvis du er stresset. Det er meget forskelligt, hvad folk trives med: Nogen kan godt lide lidt liv og har system i deres rod, men hvis man er stresset, har man tit tendens til, at der bare er mega rodet, og så kan man ikke finde noget. Hvis du ikke kan finde de ting, du skal bruge, så er der for rodet. Det er en god huskeregel.”

2. Gå ikke på kompromis med stol og bord

“I Feng Shui taler vi meget om direktør-energien. Er din stol og dit bord noget, du lige har fundet til storskrald – ikke at der er noget galt i det – så gør det ikke noget godt for din direktør-energi, hvor du tager styring over dig selv og din “forretning”. Det skal også være ergonomisk godt for dig, og du skal sidde godt. Det visuelle udtryk er også vigtigt, sådan at man glæder sig til at sætte sig på sin plads.”

3. Undgå upraktisk opbevaring

“Det er noget, jeg ser ofte; at selvom man har nogle ting, som man bruger hver dag, så skal de graves frem fra besværlige steder. Men det er en dårlig idé at indrette sig sådan – set med Feng Shui-briller. Ens arbejdsredskaber skal være let tilgængelige. Det er meget lige til egentlig.”

4. Sid ikke med ryggen til døren

“Det handler om urinstinktet. Det er tit kraftigere hos mænd, end det er hos kvinder. Men det handler om, at vi har det bedst, når vi føler os trygge. Og  sidder du med ryggen til døren, ved du ikke, hvad der kan komme mod dig. Det giver en langt bedre arbejdsro, hvis man kan undgå det. Man kan prøve at eksperimentere med at sidde lidt forskellige steder derhjemme. Hvis du har en dag, hvor du ikke rigtig kan finde ro i dit arbejde, kan det være, at det skyldes, at du er en lille smule skrøbelig og ude af balance. Så kan det nogen gange hjælpe at sidde et andet sted.”

5. Drop motorvejen

“Her taler jeg om chi-energien, som godt kan lide at bølge rundt i hjemmet som en lille bæk, men hvis der kommer for meget fart på den her chi-energi, så hedder den cha-energien. Og det svarer til sådan en energi-motorvej, og når du sidder i en cha-energi og arbejder, kunne du egentlig lige så godt sidde på en motorvej. Det kan medføre stress og koncentrationsbesvær. Cha-energien kommer tit, hvis man sidder lige mellem døren og vinduet, fordi chi-energien suser gennem rummet i stedet for at blive der. Eller hvis man sidder mellem to døre, hvor der er gennemgang. Så det er en rigtig dårlig idé.” 

Rebekkah Leve

49 år, Feng Shui-konsulent, forfatter og foredragsholder.

Grundlægger af Intuitiv Feng Shui og driver rebekkahleve.dk.

Uddannet på Western School of Feng Shui i San Fransisco og uddannet i ledelse og clairvoyance af Lone Hertz.

Har skrevet bogen ‘Skab et liv du virkelig elsker – med Feng Shui’.

Do’s

1. Prøv planter

“Hvis energien føles lidt tung på hjemmekontoret, og du er gået lidt kold, så er det vigtigt at få bragt noget frisk energi ind. Planter er rigtig gode til at løfte energien i et rum, fordi de giver liv og friskhed.”

2. Gode farver

“Man bliver glad af at omgive sig med sine yndlingsfarver og af at kigge på dem. Helt videnskabligt set påvirker farver os – på mange forskellige måder – men for eksempel har en farve som grøn lidt samme effekt som planter, fordi farven har en spirende energi. Lene Bjerregaard har forsket i farver i 25 år af sit liv, og hun siger, at vi også optager farver gennem huden. Det betyder, at det tøj, vi har på, også påvirker os. Hvis man sidder og arbejder i sofaen derhjemme, vil man kunne bringe en farve ind på hjemmekontoret med en sofapude for eksempel eller en buket blomster – det kan godt være i det små.”

3. Symboler 

“Find symboler på det, du gerne vil opnå. Hvis du er blevet fyret og gerne vil ind og arbejde i et andet firma, kunne det være deres logo – fordi det tænder en indre ild, når man ser det, og man bliver klar over, hvad det er, man arbejder henimod. Hvis man har et mål om at tjene sin første million, så find et symbol på det og hav det med dig. Hvis man gerne vil slå igennem i udlandet, kunne det være en dollarseddel. Sådan nogle lidt personlige symboler motiverer en. Det kræver bare lidt kreativitet at finde dem.”

“Jeg er selv i gang med at skrive en bog, som jeg gerne vil have udkommer næste år på min 50-års fødselsdag, og sidste gang, jeg udgav en bog, holdt jeg ikke nogen reception. Men den her gang skal den bare have en over nakken. Det skal edderrøvme fejres. Så jeg har fundet et billede af Jennifer Lopez, hun er jo på min alder, hvor hun står i noget, der lidt ligner en partybus, og jeg tænker, at min bogreception skal foregå i en partybus. Så hun står der som en succesfuld kvinde. Dét billede holder min skrue i vandet, selvom andre nok ikke vil forbinde det med noget.”

4. Indret dig med inspirerende ting

“Inspiration, som sætter dig i den rette stemning, er vigtigt for dit arbejdsrum. Det ligger i forlængelse af symboler og handler om at omgive sig med ting, der virker inspirerende – det kunne for eksempel være et mood board, hvis du er ved at gå død. Det kunne også være en collage, du selv har lavet eller dit skrivebord på computeren, som du finder et billede til, der hele tiden minder om, hvorfor du sidder og arbejder. Men sørg også for at give dit hjemmekontor personlighed. Så det ikke bare er som at træde ind i et venteværelse hos lægen.” 

5. God belysning

“Det er nok den udfordring, jeg er stødt på flest gange, når jeg har været ude for at hjælpe folk – de sidder simpelthen i et rum, der er halvmørkt. Og hvis man skal holde dampen oppe, så skal der altså være god belysning, ellers så sidder du og dør – især i vinterhalvåret. Det er helt essentielt. Hvis man har mulighed for at sætte sit skrivebord hen til vinduet, så gør det.”

“Indenfor Feng Shui arbejder vi meget med chi-energien. Og vi vil gerne have, at chi-energien er glad, men den går ud igen, hvis rummet er mørkt. Og det vil sige, at energien er død i dit kontor. Omvendt trives den i lys, og så bliver energien i rummet løftet hos dem, der opholder sig i det. Så husk god belysning. Det er ligesom at putte creme ud over hele sin krop undtagen armene, og det går jo ikke, for så bliver huden tør der. Energien skal ud i hele rummet.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics