Nakkehåret er overalt på Roskilde Festival: Her er de bedste mullets, vi har set

Den 50. omgang af Roskilde Festival er ramt af den unikke og umiskendelige frisure fra 80’erne.

Det er en efterhånden velkendt sandhed, at tingene går i ring, når det handler om mode. Visse ting har man bare sværere ved at forestille sig nogensinde kommer igen.

Sådan en ting er mullets. Måske bedre kendt som svenskergarn eller hockeyhår, og altså kendtegnet ved at håret i nakken er pænt langt. Det var en 80’er-ting, og den var overalt dengang (måske mest i Tyskland). På fodboldbaner og på de helt store koncert-scener. Men eftertiden har dømt nakkehåret hårdt. For mange er der blevet anset for at være en modemæssig deroute og en blindgyde.

Men guess what… mullets er tilbage – og nu ofte i stilet parløb med hurtigbrillen.

Her på Heartbeats har vi tidligere slået på tromme for nakkehårets genkomst, og vi hilser det derfor hjerteligt velkommen på Roskilde Festival, hvor det står i fuldt flor. Det er ikke for sjov.

Festivalgæsterne ser brandgodt ud, og vi har fanget de bedste, vi har set i løbet af ugen, til jer her.

Råber på gaden

En af dem, der rocker den – objektivt set – råfede frisure, er Asbjørn på 25 år fra København, som har haft sin frisure i halvandet år.

“Jeg havde længe gået og ønsket mig en mullet. Og så var jeg fuld og frustreret, efter vi tabte landskampen til England sidste år. Jeg sad og drak gravøl med nogle venner hjemme hos mig, og så sagde jeg: Jeg tror, jeg vil have en mullet. Den var min kammerat med på. Han klippede den bare ude på badeværelset,” siger Asbjørn.

Han har aldrig fået så mange kommentarer på nogle af de andre frisurer, han har haft. Men nu råber folk på gaden af ham for at udtrykke deres begejstring.

“De råber: “Fed mullet! Helt sikkert!” Men det er geografisk bestemt, hvad folk kalder det. I København siger folk mullet, men i Sverige siger man hockeyfrilla. Og i Sønderjylland siger folk bundesliga-hår,” fortælle Asbjørn, der selv bare kalder det “mit hår.”

Grim, men nice

Metha på 19 år fra Vesterbro har også den iøjnefaldende frisure, og hun jubler af glæde, da Heartbeats spørger ind til den.

“Jeg synes, det er en fucking fed hairstyle! Men jeg snakkede med en fuld mand her på festivalen, som syntes, det var et sygt mærkeligt koncept. Hvorfor har man kort hår foran og langt bag i? Jeg prøvede at forklare ham det, men han forstod det bare ikke,” fortæller hun.

Mullet-frisuren har fået et lidt negativt ry hos nogen, mener Metha, der selv beskriver den som “grim, men nice.”

“Jeg tror, det er lidt en ting hos de unge nu her. At man tager det lidt grimme og det lidt hatede tilbage. Jeg fik min under lockdown, fordi jeg var fuld sammen med en ven, og så tog vi bare siderne med en trimmer, men det blev mega grimt. Så tog jeg til frisøren og fik det fikset, og så har jeg bare haft det lige siden, fordi det er så fedt.”

“Jeg er ret glad for længden lige nu, men jeg overvejer at få farvet mit hår med nogle striber, så det kan blive endnu mere wild.”

Tjah. Wild it is. Tag for jer af retterne herunder:

Footer graphics