Geoff McFetridge på maske.

Det er en kunst ikke at smitte: Men man behøver ikke ligne en klinikassistent, vel?

Nyt projekt lukker munden med mundbind, som en række kunstnere har fået lov til at dekorere. Kåre Mølbak vil nok ikke anbefale dem, men en af dem kan vi godt lide.

Åh nej, ikke igen! Endnu en pressemeddelse i Heartbeats-postkassen om et eller andet samarbejde mellem kunstnere og repræsentanter for et liberalt erhverv om at producere værnemidler. Filed under whatever, tænkte vi, men så… indimellem har selv en mavesur redaktør vel lov til at blive overrasket.

FOR: Denne gang er det faktisk meget interessant, fordi især en af kunstnerne er blandt vores favoritter.

Geoff McFedtrige er canadier og i Danmark repræsenteret hos V1 Gallery. Han laver nogle vidunderlige malerier og tegninger og er i øvrigt også grafisk designer. Hvis du kan huske – eller som jeg elsker – Spike Jonze-filmen ‘Hende’ med Scarlett Johansson og Joaquin Phoenix, har du også set hans arbejde. Det er nemlig Geoff McFetridge, som har designet filmens grafiske univers, og Spike Jonze blev faktisk så inspireret af Geoff McFetridges stil, at han baserede Joaquin Phoenix’ karakter på den.

Kunstneren Futuras bud på en ansigtsmaske.

Anyway, nu kan man så købe en maske med McFetridges print på. Foruden masker af Jen Stark, Parra og Futura Laboratories, som vi ikke ved så meget om.

Og så tillader vi os at citere fra pressemeddelsen: “Lanceringen er den første af en række kollektioner og en del af Vistaprints forsøg på at normalisere det at bære masker og samtidig fejre det gode design.”

Kunstneren Parra.

“At bære maske er nu en del af vores hverdag, og vi har derfor designet nogle masker, som folk vil være glade for tage på, når de går ud ad døren. En af Vistaprints styrker er evnen til at kombinere tryk i høj kvalitet med design og tilpasning, og ved at samarbejde med dygtige kunstnere kan vi sætte deres populære kunst på en tilgængelig ting som masker og give folk en anden måde at udtrykke sig på,” siger Vistaprints marketingchef Ricky Engelberg.

Jen Stark.

Anbefaling hermed givet videre. Både om masker og om at se noget kunst.

Maskerne koster 110 kroner og kan ses her.

Find mere om
Footer graphics