Bo Bech
Foto: Petra Kleis

Bo Bechs lockdown: “Det handler om at vande de rette planter. Det vil være både spild af tid og vand, at fokusere på de visne”

I denne tid ringer Heartbeats til kunstnere, restauratører og byfolk og spørger, hvad de bruger deres lockdown-tid på. I dag med Danmarks bedste Bo Bech, som elsker vandring, varme krydderier og æg.

Bo Bech, TV-kok, kogebogsforfatter og tidligere indehaver af restauranterne Geist og Paustian

Hvad laver du under din lockdown?

“Jeg perfektionerer det ikke at skynde mig og det at nyde øjeblikket. Jeg afleverede jo Geist til andre kyndige hænder i sommer, hvilket har givet mig ekstra tid til bare at være. Så mine lockdown-dage er fyldt med gode aviser som jeg rent faktisk kan læse i dybden, mens jeg drikker en hjemmebrygget kop kaffe. Jeg bruger dagene på at værne om alle de ting, der har stor betydning for mig, så jeg er blevet langt bedre til at række ud til mine venner – inden for restriktionernes grænser og med afsprittede hænder, selvfølgelig.” 

Var afleveringen af Geist grundet lockdown og Coronarestriktionerne?

“Nej, egentlig ikke. Jeg har i samarbejde med mine skønne partnere haft æren af at drive Geist i 10 år, hvilket svarer til 100 menneske-år, så hvis jeg på et tidspunkt skulle trække mig og give mig i kast med nye projekter, så virkede det som det rette tidspunkt. Jeg stoppede, mens både maden og legen var god, og nu har jeg tid til at overveje, hvad mit nye projekt skal være.”

Har du fået nye hobbyer eller interesser under lockdown?

“Måske ikke nye hobbyer, men nye måder at anskue tilværelsen på. Jeg har fundet ud af, at det handler om at vande de rette planter. Det vil være både spild af tid og vand at fokusere på de visne. Så når vi nu bliver bedt om at blive hjemme, nytter det ikke noget, at vi hele tiden brokker os over, at vi ikke kan komme ud at rejse. Så må vi i stedet være lidt kreative indenfor de rammer, som tillades. Jeg har eksempelvis skiftet løbeskoene ud med vandrestøvlerne, så jeg kan nyde roen og naturen på en anden måde.” 

PR-foto

Hvad spiser du under din lockdown?

“Jeg laver naturligvis kun opskrifter fra min nye bog ‘The relation between us’, ha-ha. Ej, jeg spiser næsten altid æg om morgenen, jeg elsker æg, og gerne i en ny version hver dag, hvor jeg bruger, hvad end jeg har i køkkenet. Lockdown er jo en glimrende tid at prøve nye ting, og så må man huske på, at hvis man fucker op i dag, er der en ny dag i morgen. Men noget, som kommer mere på panden end før, er krydderier. Varme stærke krydderier. Det er vigtigt i en kold tid.”

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics