Citronfuldmåne

Hvorfor nøjes med en halv? Her har du den smukkeste citronFULDmåne

Overskårne citronmåner fra tanken eller kiosken er noget, nogen har fundet på for at tage det dobbelte for det halve, og man ender alligevel med ikke at få noget. Her får du en ægte citronfuldmåne i stedet.

Til dejen har du brug for:

125 g smør lavet af mælk fra en ko i efterårsløv
300 g rørsukker
3 store æg fra en høne der går i græs
125 g mel
1 vaniljestang
Den gule skal fra to citroner

Til glasuren har du brug for:

200 g flormelis
Saft presset fra 1 citron

Sådan gør du:

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 150 °C. Find en lille springform med en diameter på cirka 22 cm frem og beklæd den med bagepapir.

Riv skallen af dine citroner – forsigtigt så kun den gule del kommer med.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og læg dem i en skål sammen med smør, rørsukker og citronskal.

Pisk, pisk, pisk til blandingen er blød og ensartet.

Tilsæt æg, ét af gangen, og pisk dem grundigt ind i dejen.

Vend mel i til sidst, rør kun kortvarigt og hæld dejen i din springform.

Ind i ovnen med den og bag kagen 1 time, eller til en tynd kniv kan stikkes ind i kagens midte og returnere uden klistret dej.

Lad så kagen køle lidt og tag den ud af formen. Lemp bagepapiret af og sæt din smukke citronfuldmåne på et fad. Pres saften af den ene citron og lad den dryppe gennem en si.

Rør så glasur af flormelis og citronsaft, og lad glasuren stå og vente, til den begynder at blive lidt fast. Så har du mere styr på den, når du overtrækker kagen.

Tæt citronsmag – blød, blid og fugtig fuldmåne. Nyd det.

PRØV OGSÅ: Her er min bedste sjæleplejende æblekage

Footer graphics