Exuinox-stjernen August Carter fortæller om Netflix, skuespillerdrømme og fremtiden
Foto: Emil Wellendorf Skou

August Carter fra Netflix-succesen ‘Equinox’: “Jeg drømmer om at spille Kurt Cobain en dag”

Skuespiller August Carter har med sin rolle som Jacob Skibby i Netflix-serien ‘Equinox’ allerede fået sit gennembrud som 22-årig.

I første omgang sagde August Carter “nej tak” til at komme til casting på ‘Equinox’, Netflix’ nye danske seriesatsning, grundet et travlt studieår. Men da produktionen et par måneder senere ringede ham op for at høre, om han ikke ville prøve rollen alligevel, lod han sig overtale.

Uanset hvor fyldt en kalender man har, siger man ikke nej til Netflix to gange i træk! Kort tid senere mødte August Carter op på settet til første optagedag som seriens unge Jacob Skibby.

Gennem serien følger vi journalisten Astrid Agerskov og hendes forsøg på at finde ud af, hvad der skete præcis 20 år tidligere, da hendes søster, Ida Agerskov, forsvandt sporløst sammen med resten af sin gymnasieklasse under studenterkørslen. Undervejs møder vi Idas bedste venner, Amelia Geisler, Falke Gravesen og Jacob Skibby, som er de eneste klassemedlemmer, der ikke forsvinder. Jo dybere Astrid graver i den mystiske tragedie, jo mere okkult viser historien sig at være.

I dag er det godt tre uger siden, at ‘Equinox’ fik premiere med August Carter i rollen som den excentriske og selvsikre Jacob Skibby, der leder sine venner i fordærv. Som skuespilstuderende på 6. og sidste semester har August Carter haft travlt med at færdiggøre sin uddannelse oveni det hele, men om lidt kan han glæde sig over at være færdiguddannet skuespiller med en anmelderrost Netflix-serie på CV’et. Begge dele i en alder af blot 22 år.

‘Equinox’. Foto: Netflix
I starten sagde du nej til tilbuddet om casting til rollen. Hvorfor?

“Det var ikke, fordi jeg havde lyst til at sige nej, men jeg går jo i skole (skuespiluddannelsen på den danske scenekunstskole, red.), og på andet skoleår må du kun filme otte dage i alt. Det, kunne jeg hurtigt se, ikke ville kunne lade sig gøre på denne serie. Der gik nogle måneder, og så ringede produktionsholdet og sagde: “Vi har ledt efter skuespillere, men der er ikke noget, og vi vil bare rigtig gerne give det et skud med dig. Vi skal nok finde ud af det med din skole. Vil du ikke lige komme og bare prøve?” Det var megafedt, og jeg blev utroligt overrasket. En uge senere havde jeg fået rollen.”

Det er din første bærende rolle i en stor produktion. Hvordan er det at være en del af?

“Jeg har været på større produktioner før, men forskellen var, at i ‘Equinox’ havde jeg meget mere ansvar. I filmen ‘Under Sandet’ havde jeg måske fire replikker i alt, og ellers er jeg bare i baggrunden. Det var jo slet ikke samme form for pres. Jeg plejer ikke at være nervøs, men det blev jeg her, og jeg tænkte meget over, om det nu var godt skuespil, jeg præsterede. Nogle gange havde jeg kun et take, og der ville jeg gerne lige have haft 10, så de kunne udvælge det bedste. Heldigvis var Søren Balle (instruktør på de første fire afsnit, red.) meget præcis med instrukser og om, hvordan han gerne ville have det, og jeg er blevet ret glad for resultatet.”

Kan du mærke, at du er ved at blive et kendt ansigt?

“Jeg har brugt meget tid i mit sommerhus, og ellers går jeg rundt med maske hele tiden, og så kan folk ikke genkende mig. Men jeg syntes, at det var mærkeligt at høre dem snakke om mig i ‘Go’morgen Danmark’. Det havde jeg aldrig oplevet før. De sagde: “August Carter har helt sikkert et fjæs, man husker.” Ellers er det mest på de sociale medier, at jeg har mærket, at jeg er blevet mere kendt. Jeg har også besluttet mig for, at min Instagram kun skal være til arbejde. Billeder af venner og familie synes jeg er lidt for privat nu. Alle behøver ikke at vide, hvem mine venner er.”

Hvordan har du det med, at du kan blive sådan en, som folk vil tage selfies med? 

“Umiddelbart er det ikke noget, jeg har særligt meget lyst til eller glæder mig til. Det er mere sådan en ting, der følger med. Der er nogle rappere, som går med masker, fordi de ikke gider være kendte. De vil gerne kunne vælge, hvornår de er det. Men altså, jeg tager det, som det kommer, og så er jeg glad og taknemmelig for, at der er nogen, som synes, at mit arbejde er nice og vil anerkende mig for det. Det er i øvrigt også en del af arbejdet at have den der exposure, et ‘brand’. Nu aner jeg ikke, hvordan folk caster, men hvis det står mellem en med 500.000 følgere og en anden med 100, så giver det da god mening at tage ham med den store platform; ham som folk kender”.

‘Equinox’. Foto: Netflix
Hvornår vidste du, at du ville være skuespiller?

“For rigtig lang tid siden. Jeg kan stadig huske, at det var det fedeste, da jeg som 8-årig med min klasse på Bernadotteskolen skulle opføre et selvopsat teaterstykke. Jeg ville altid være stjernen. Lige siden har jeg sagt, at jeg skulle være skuespiller. Jeg havde også nogle meget små roller i nogle tyske film, da vi sidenhen flyttede til Berlin. Derefter skete der ikke noget før flere år senere, hvor min far sagde til mig: “Du snakker så meget om, at du skal være skuespiller, men du gør ingenting for det.” Da var jeg 14 år og spillede rigtig meget computer. Så meldte han mig til en casting på et teater, og sagde: “Nu tager du derhen og gør dit bedste.” Så fik jeg rollen, og det ene tog det andet.”

Hvad er din drømmerolle?

“På et tidspunkt var jeg til optagelse på en promo til en serie. Jeg stod og snakkede med skuespilleren Hadi Ka-koush, som også var med: “Kan du synge,” spurgte han mig. “Jaa, sådan lidt,” svarede jeg, “vi har noget undervisning på skolen.” “Jeg synes, at du skal gro dit hår langt og lave nogle Kurt Cobain-covers, som du lægger på internettet. Så skal du sige, at du gerne vil spille Kurt Cobain og lave en biopic.” Lige siden har jeg ikke kunnet slippe idéen. Hvor fedt kunne det ikke være at spille Kurt Cobain? Jeg har tykt hår, så hvis jeg groede det langt som ham og øvede mig på hans stemme, så kunne det blive rigtig godt. To uger efter dén samtale gik jeg og hørte Nirvana hele tiden.”

Om 10 år er du 32. Hvor er du så i dit liv? 

“Jeg har ikke en tjekliste, men bestemt nogle drømme. Det er sådan noget med, at jeg gerne vil købe en lejlighed, fordi jeg er træt af at bo til leje, og så vil jeg gerne bo noget tid i Venice Beach i L.A. Der er meget, jeg vil nå, og jeg er ret utålmodig med mit eget liv og glæder mig til alle de ting, der skal ske. Jeg kan næsten ikke være i mig selv nogle gange, fordi jeg kommer til at tænke: “Shit, jeg skal have nogle børn på et tidspunkt, wow, jeg glæder mig. Om ti år? Jeg ved faktisk ikke, hvor jeg er. Jeg kan i princippet være over det hele.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics