Foto: Shutterstock

Du kender menopausen og man-o-pausen: Men har du hørt om millennial-pausen?

Holder du også en lille pause, inden du begynder at tale, når du optager en kort video af dig selv – eller taler i telefon? Så holder du en såkaldt millennial pause.

Tingene går efterhånden pænt hurtigt her på nettet. Og selvom man er internet-indfødt og hører til den generation, der er vokset op online, altså en millennial, så er man desværre også den første generation til at blive for gammel til det.

Det har den 28-årige YouTuber og TikTok’er bag kontoen @nisipisa bidt mærke i. Hun har nemlig observeret en tendens, som hun har givet navnet the millennial pause. Helt konkret er det den dér lille pause, man (måske) holder, inden man siger noget, når man optager en video til Instagram, YouTube eller Snapchat.

Vi har sagt på en anden måde at gøre med den nonverbale ækvivalent til boomer-vendingen “filmer den?”.

Når først, man lægger mærke til den, er den overalt. Og selv popstjernen Taylor Swift (32), hvis SoMe-game er på et nærmest professionelt niveau, gør det.

The millennial pause står selvfølgelig i modbydelig kontrast til den måde, generation z bare taler direkte og uden pauser. De er en del af TikTok-generationen og tvivler ikke et sekund på, om teknologien nu engang virker. De taler bare.

Og dét er måske det tydeligste tegn på, at tidens største sociale platforme ikke længere er gearet til millennials, men dem, der er yngre. Vi er et godt stykke inde i TikTok-æraen, og både Facebook og Instagram er i gang med at blive godt og grundigt tiktokificeret med videoer og Reels, og det betyder så, at revnerne begynder at vise sig, som redaktør på The Atlantic, Kate Lindsay, skrev i en klumme for nylig.

Det slemme ved det hele er, at the millennials i modsætning til boomerne, som hader forandring og den evige digitalisering af vores kultur, stadig forsøger at være med på beatet. De er måske bare ved at miste grebet.

Footer graphics