PR-foto

Julen er popmusikkens fest: Moi Caprice udgiver ny jule-EP – som adventskalender

2020 har været et flittigt år for moi Caprice, som efter næsten 10 års pause udgav både album, en EP og nu en helt særlig jule-plade, som udkommer hver søndag i advent.

Et godt stykke oppe i de svenske skove ligger et hus i en by, der hedder Bösebo. Huset tilhører tvillingerne Frederik og Fridolin Nordsø, og det er her, de og deres venner tager op, når de skal koncentrere sig om at skabe ny musik. Hvis man kender lidt til de to brødres cv, kan man så også hurtigt regne ud, at numre fra bands som The William Blakes, The Mountains og moi Caprice og soloplader fra Michael Møller og Kristian Leth er blevet skabt deroppe.

Nu har moi Caprice så igen været i Bösebo, og bandet er kommet hjem med fire nye numre, som bliver udsendt som en jule-EP med den velvalgte titel, ‘Advent’.

EP’en består af fire julenumre, der udgives digitalt på hver af de fire søndage i advent. Og lige inden jul bliver de fire sange samlet som en “rigtig” EP, der udkommer på vinyl i et begrænset oplag søndag 20. december.

Og at dømme efter sangtitlerne, er der jul for alle de penge, du nok ikke kommer til at betale, fordi du streamer den på Spotify.

Første nummer, som udkommer søndag 29. november, hedder ‘Christmas, the Magic is Back’ og er ifølge pladeselskabet “et romantisk uptempo-nummer, som beskriver den genfundne glæde ved julen, man oplever, når man får et barn; en fornemmelse af igen at kunne opleve julens magi fra et barns synsvinkel.”

Anden søndag i advent kommer så ‘The Year of the Rat’, som er “en håbefuld afsked med det herrens år 2020, som bragte så megen kaos og mismod, ikke mindst grundet den første store pandemi i over 100 år. I den kinesiske kalender overlapper 2020 meget passende med netop rottens år, og i ‘The Year of the Rat’ ses julen som en sidste mulighed for at råde bod på årets mange pinsler.”

‘I’m Dreaming of a Christmas That Isn’t So Extremely White’ hedder sang nummer tre, som kan høres fra 13. december. Det er en “mørktonet julesang med politiske undertoner. En undren over at stort set alle de personer, der omgiver os i Hollywoods juleproduktioner, er hvide – fra James Stewart til Kevin, der er alene hjemme. Selv Mickey Mouse og Anders And er helt unaturligt hvide i forhold til normalen for den slags dyr,” lyder det.

Og så sluttes hele juleherligheden af 20. december med en titel, som moi Caprice vist ikke er de første til at bruge. ‘Merry Christmas’ hedder sangen ganske enkelt, og den er en “feel-good happy end og en romantisk hyldest til julen og en julehilsen til bandets fans, som har bakket så fantastisk op i løbet af året.”

Så skulle den jul da også være sikret. ‘Advent’ afslutter et år, hvor først comebackpladen ‘Becoming Visible’ kom i februar, blev efterfulgt af EP’en ‘The Places We Have Loved’ i august, og fulgt op af efterårsturné. Og så er bandet tilmed allerede gået i gang med at arbejde på deres sjette plade, som forventes ude i 2021.

Find mere om
Footer graphics