Foto: DR

10 ting vi har lært af denne sæson af ‘Gift ved første blik’

Dansk tv’s bedste datingprogram er slut. Det har været fantastisk, overraskende, kedeligt og fyldt med wtf-øjeblikke. Her er, hvad vi har lært.

1. Programmet lever

Selvom ‘Gift ved første blik’ praktisk talt lagde sig selv i graven sidste år, fordi alle par var lort, er det lykkedes for folkene bag programmet at genoplive konceptet. Deltagerne pakkes mere ind i vat, og det er lidt kedeligere end engang, men til gengæld er der mere håb for kærligheden.

2. Attraktive mennesker knalder ikke

Altså, det gør de jo. Bare ikke dem, der var med i det her program. Og det er der jo ikke noget galt i. Det er bare noget andet end dengang, hvor alle knaldede og fuckede hinanden op i den gode fjernsynsoplevelses tjeneste.

3. Sympatien skifter

Man føler sig klog på den anden side af skærmen, og man tror, man gennemskuer folk med det samme. Men sympatien skifter altid. Folk er aldrig, som man tror.

4. Dybe samtaler er dårlige

Det er selvfølgelig løgn. Men det gik jo så godt for Mark og Line, fordi de ikke rigtig tog tingene så alvorligt. Inden for et parforhold har den strategi bare en udløbsdato. Men til det korte, intense forhold, så kør på med Friends og dårlige vitser hele tiden.

5. Arrangerede ægteskaber er ok

Det ligger jo ikke til leverpostejsdansken at lade sig gifte uden medbestemmelse, men derfor kan det jo godt fungere alligevel. Denne sæsons store succes, Michael og Jeanette, er eksemplet på, at et ægteskab godt kan bygges på pragmatik og vilje, ikke på liderlighed.

6. Ikke alle har set en peberfrugt

Ikke Mark.

7. Mænd fatter ikke indretning

Ugler, ølkasser og guldfarvede stålstole. Mænd skal komme ind i kampen med hensyn til inventar.

8. Irland-effekten

Det land kan ødelægge enhver romance. Alt for meget gråvejr, bajere og tarvelig mad.

9. “Jo hurtigere du går, jo mere kalorier ryger der.”

Tak til Martin.

10. Folk får en underlig selvtillid af at gå til crossfit

Det gør de bare. Måske fordi det er så nemt at være god til at løfte noget tungt, sålænge man har en IQ på niveau med en myre.

Find mere om
Footer graphics