Håndtryk heartbeats

Minidoks: Der er gået inflation i krammet

Afspil (03:08)

Vi kender dem alle. Det akavede, det lange eller det lidt for intime kram. Ifølge Dansk Håndtryksforening skal et kram kun bruges ved helt nære relationer. Derfor giver de dig her en guide til det perfekte håndtryk – den ideelle hilseform.

Dansk Håndtryksforening er, som navnet antyder, forkæmpere for det gammeldags håndtryk.

Foreningens formand Niels Nørgaard mener nemlig, at der er gået inflation i krammet herhjemme.

Og hvad så?

Jo, krammet bringer os ifølge foreningen ind i stærkt intime situationer, som vi kun bør placeres i med personer, der står os nær. Foreningen beskriver problematikken, omtrent som en moderne Emma Gad ville havde gjort det:

”Ved at give et (utidigt) knus/kram til folk, man egentlig ikke kender godt nok til at berettige denne ret intime hilseform, går der inflation i knuset, og det vil ende som de tomme luftkys, som vi ser det i det sydlige Europa”.

Netop af den grund blev Dansk Håndtryksforening stiftet i 1998, hvor man formulerede et tydeligt formål med foreningens arbejde: ”At sikre håndtrykkets rette placering i det udvalg af hilsner vi i dagligdagen benytter os af”.

Det er langt fra et nyt påfund, at håndtrykket er vejen frem. Faktisk henviser Dansk Håndtrykforening til dets opståen allerede i vikingetiden, hvor man udstrakte den højre hånd (svær-hånden) som symbol på fredelige hensigter. Derfor har Dansk Håndtryksforening udarbejdet en hilseguide, så du undgår de akavede hilse-øjeblikke.

Se vores Mini Dok og få Niels Nørgaards guide til at hilse retmæssigt.

Du kan også læse mere om foreningen her.

Find mere om
Footer graphics