Vesterbro-ikon (gen)åbner i nye rammer

Én af Vesterbros mest ikoniske kvinder har fået en tiltrængt makeover og er snart klar til atter at charmere bydelen.

‘Tove’ er tilbage på Gasværksvej, friskere og smukkere end nogensinde. 

Der var sørgmodig stemning, da det ikoniske værtshus ’Café – Man hygger sig hos Tove’ inviterede til gravøl i februar måned i år. Daisy Tolstrup, som sammen med sin mor, havde drevet stedet i 47 år, drejede nøglen om og satte beværtningen til salg. 

Heldigvis for stedets gæster opdagede fem venner i 20’erne, der alle bor i nabolaget, salgsopslaget i en Facebook-gruppe. Og før de nåede at tænke sig om, havde de købt en bar.

“Der var ingen af os, der havde som nytårsforsæt at blive bar-ejere, men vi kunne ikke slippe tanken, efter vi havde set salgsopslaget. Vi har alle købt vores andel af øl på stedet gennem årene, og selvfølgelig skulle der fortsat være en bar på adressen – en bar, der bedre komplimenterer den nye generation af Vesterbro-beboere,” siger Tobias Kristiansen, der er én af de fem nye ejere af Tove.

Siden er det gået stærkt, og de seneste måneder har de fem venner istandsat lokalerne, hilst på naboerne og i fællesskab truffet lavpraktiske beslutninger, såsom hvilke fadøl, der skal være i hanerne – og måske allervigtigst, hvordan de kunne bevare den særlige ånd, som har kendetegnet stedet i næsten et halvt århundrede.

”Vi overvejede længe forskellige navne, men i stedet for at gå i en helt ny retning, valgte vi at beholde ’Tove’, netop som et symbol på, at vi ønsker at videreføre den ånd og det leben, som har eksisteret på stedet,” siger Jonas Rasmussen, hvor Kasper Gregersen uddyber:

”Stedet har altid haft et hjemligt præg og har i årevis haft et fast kuld af stamgæster, som i den grad har ’hygget sig hos Tove’. Det er en beværtning på en adresse, som har overlevet modetrends og tendenser, men som har klaret sig ved at sælge billige øl i hjemlige omgivelser. Derfor sigter vi også efter at give vores gæster følelsen af at være på besøg i dagligstuen hos nogle venner – dog i en opdateret version.”

De gamle farver er væk, og det samme er cigaretrøgen, men med sigte om at bevare den hjemmelige stemning. Selvom farverne er nye, er meget af indretningen gammel genbrug, og dekorationen på væggene er noget vennerne selv ville have hængende hjemme i dagligstuen.

Ligsom med den hjemmelige stemning er én ting uforandret: du kan stadig få en gammeldags flaskeøl til en overkommelig pris på 30 kroner, og hvis du føler for det, er der også plads til at sippe af et glas vin eller en drink.

Den 8. juni slår ’Tove’ dørene op på Gasværksvej 29 på Vesterbro og serverer billige øl og kolde forfriskninger til både gamle kendinge og nye nysgerrige gæster.

Footer graphics