roskilde festival
Foto: Jens Dige / ROCKPHOTO

Store danske festivaler offentliggør nye hovednavne

Kæmpestjernen Doja Cat gæster Dyrskuepladsen til sommer. Og Camilla Cabellos første koncert nogensinde på dansk jord bliver i Odense. Roskilde Festival og Tinderbox offentliggør nye navne til programmet.

Solen skinner, himlen er blå, og januarvinden har lagt sig en smule. Vi begynder at kunne se sommeren ligge og ulme i horisonten, og i dag hjælper de danske festivaler os med at drømme os frem. Der er nemlig blevet offentliggjort nye navne til plakaterne for to af sommerens største festivaler: Roskilde Festival og Tinderbox. 

Roskilde Festival afslører i dag intet mindre end 29 nye musiknavne. Blandt dem er superstjernerne Doja Cat og Ice Spice, som begge skal rappe på Orange Scene. Og det er ikke kun de amerikanske navne, der bliver tilføjet til i dag. Roskilde fortsætter sin bevægelse ind på den danske mainstream popscene ved at tilføje ingen ringere end Medina til plakaten, hvor Gilli allerede er på.

Læs alle Roskilde Festivals 29 nytilførte musiknavne nederst i artiklen.

Også Tinderbox lægger hårdt ud. De offentliggør i dag fire af festivalens hovednavne, der tæller den cubansk-amerikanske popsanger Camila Cabello og multitalentet Janelle Monáe. Cabello skulle have givet sin første koncert på dansk jord i 2020 i Royal Arena, men koncerten blev corona-aflyst, og hun har ikke været her siden. Janelle Monáe derimod har gæstet Danmark adskillige gange og blæst både publikum og anmeldere fuldstændig bagover senest på Orange Scene i 2019. 

Ud over Cabello og Monáe lægger Tinderbox MØ og Beth Hart til et program, der allerede har det hele. Fra nullernostalgi med Avril Lavigne over selveste Mr. Summer of 69 Bryan Adams til danske favoritter som Tina Dickow, Ukendt Kunstner og Benjamin Hav.

De 29 nye musiknavne til Roskilde Festival er: 
Doja Cat (US)
Ice Spice (US)
J Hus (UK)
Jane’s Addiction (US)
Jungle (UK)
Khruangbin (US)
Brutalismus 3000 (DE)
Frank Carter & The Rattlesnakes (UK)
Lankum (IE)
Medina (DK)
Nia Archives (UK)
Amen Dunes (US)
Aysay (DK)
Better Lovers (US)
Blanco Teta (AR)
Brìghde Chaimbeul (UK)
CTM & Skjold Rambow (DK)
Deena Abdelwahed (TN)
English Teacher (UK)
Humazapas (EC)
Icekiid (DK)
Kari Faux (US)
Mabe Fratti (GT)
Marina Herlop (ES)
Pö (GH)
Slauson Malone 1 (UK)
Snõõper (US)
Valentina Magaletti (IT)
Waqwaq Kingdom (JP)

Footer graphics