Boltens gård

Sultne københavnere får snart nyt madmarked i berygtet baggård

Til april åbner nyt madmarked med 19 stader i Boltens Gård i København, som ellers mest er kendt for druk og fest.

Foto: Boltens Food Court

Portugisisk barbecue, latinamerikansk veganerplatte og meget, meget mere. Fra slutningen af marts kan københavnerne mæske sig i retter fra det store verdenskøkken, når party-baggården Boltens Gård genopstår som madmarked med street food-konceptet.

Dele af den gamle baggård med smukke bindingsværkshuse fra 1700-tallet har været under ombygning, så den kan huse den nye treetagers spisehal. Det nye marked, døbt Boltens Food Court, er et samarbejde mellem restauratører fra Papirøen og gårdens ejere, der tidligere har haft en lang række restauranter og barer i folden, heriblandt den legendariske VIP-natklub Nasa.

Selv om den officielle åbningsdato holdes hemmeligt, har onlinemediet Magasinet KBH oplysninger, der peger på den sidste weekend i marts som starten på det nye liv, der opstår i den smukke baggård.

I de senere år er danskerne strømmet til de nye madmarkeder, som har god opsætning og glade gæster. Foruden København har også Odense, Aarhus og Aalborg succes med street food, mens et forsøg på en midlertidig madfestival i Randers dog har lange udsigter til succes. Her var lokalavisens kritik, at selv om arrangørerne lokkede med gademad fra forskellige verdenshjørner, så ”lugtede det nu mest af hotdogs, pizzaer og thaimad”.

Københavnerne har i den henseende været utrolig forkælede. Indtil december 2017 havde både lokale og turister stor glæde af det nu nedrevne kompleks ved Papirøen, der er bulldozet til fordel for noget så folkeligt som et japansk-arkitekttegnet ”vand-kulturhus”. Udover en slags svømmehal venter vi i spænding på at opdage, hvad det mon skal betyde.

Mens Papirøens madkonceptet er delvist erstattet af Reffen og Broens Gadekøkken, skyder to andre snart frem på Frederiksberg. Også Emdrup, Lyngby, Høje Taastrup, Roskilde og Helsingør har fået madmarkeder, mens Sydhavnen har fået Teglværket.

Herunder kan du se et kort over madmarkederne i København.

Footer graphics