Foto: Shutterstock

Sommerhuse hitter: Skal du også puste æg og drikke påskeøl i sommerhuset?

De danske sommerhuse er blevet et eftertragtet feriemål, og i år har rekordmange booket en påskeferie i udlejningshuse.

2021 er året, hvor de danske sommerhuse hitter – særligt i påsken. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der i påskemånederne marts og april er booket hele 14.000 sommerhus-uger i de danske feriehuse. Det er en stigning på intet mindre end 74 procent sammenlignet med sidste år. 

”Aldrig er antallet af danske forud-bookinger i påsken steget så voldsomt som i år,” forklarer specialkonsulent i Danmarks Statistik Paul Lubson.

At de danske sommerhuse i år danner ramme om mange ferie- og påskeglade danskere, kommer dog ikke som nogen overraskelse. Ifølge Paul Lubson kan den voldsomme stigning forklares med de nuværende rejsevejledninger, der grundet corona fraråder danskerne at rejse ud i verden.

Samtidig er salget af sommerhuse også gået amok, siden pandemiens udbrud, og ejendomsmæglerne kan knap nå at sætte et til slag-skilt i forhaven, før huset er solgt.

Men selvom vi begrunder mange af tidens tendenser med coronaens indtog, så var udlejningshusene gradvist blevet mere eftertragtet i årene før corona.  

Fra 2015 til 2019 – altså inden den altomvæltende Covid-19 – var der en stigning på 39 procent, når det kom til booking af de danske sommerhuse. Det tegner et billede af, at danskerne generelt set er blevet gladere og gladere for det nu eftertragtede sommerhus og ferie i eget land. 

”Covid-19 har altså pustet til en trend, som allerede var i opadgående retning,” siger Paul Lubson. 


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics