blikfang
Blikfang. Foto: Liv Latricia Habel

Sidste chance: Her er de udstillinger, film og koncerter, du skal opleve i september, inden det er for sent

Har du også brugt sommeren på at drikke vin med vennerne, (sol)bade og læse bøger i hængekøjen og glemt alt om biografer, koncertsale og kunstudstillinger? Heartbeats hjælper dig tilbage på rette kulturspor.

Udstillinger

‘Atlas’ på Willumsens Museum

Farshad Farzankia har indviet den første af en række på tre udendørsudstillinger i parken foran Willumsens Museum i Frederikssund. Det har han gjort med helt nye værker lavet specielt til udstillingen, som er døgnåben i kraft af sin placering, så du kan både opleve Farzankias energiske og farvemættede flader i sensommersol og måneskin. Har du ikke været på det nordsjællandske museum før, er der også masser at opleve i J.F. Willumsens egne værker indenfor, både på lærred og foto, i sten og keramik.

Sidste chance: 18. september. Se willumsensmuseum.dk.

PR-foto: Willumsens Museum.

‘Light & Space’ på Copenhagen Contemporary

Du har måske i løbet af omtrent det sidste halve år bemærket, at folk på Instagram har været på en ganske særlig udstilling. Den, hvor de går rundt i blødt lysende, futuristiske rum. Endnu et eksempel på, at Instagram er en kæmpe magtfaktor også i kunstverdenen. Den 5.000 kvadratmeter store lys- og farveeksplosion hedder ‘Light & Space’ og er på Copenhagen Contemporary, og skal du nå at fange den (til din IG), skal du snart snøre skoene, for den lukker, når ugen er omme.

Sidste chance: 4. september. Se copenhagencontemporary.org.

Et værk af Doug Wheeler på Copenhagen Contemporary. Foto: Tim Nyswander.

Film

‘Memoria’

Skuespiller Tilda Swinton vælger altid sine roller med omhu. ‘Memoria’ af den thailandske instruktør Apichatpong Weerasethakul er ingen undtagelse. Tilda Swintons karakter Jessica studerer orkideer i Colombias jungle, da hun en dag hører et mystisk og enormt brag – mystisk fordi hun tilsyneladende er den eneste, der har hørt det. Det er udgangspunktet for den psykologiske og forundrende film. Also: Hvornår har du sidst set en film af en thailandsk instruktør med en Guldpalme i bagagen? Det borger for kvalitet.

Sidste chance: Havde premiere 30. juni, så potentielt snart. Se kino.dk for visninger i din by.

‘Memoria’. PR-foto: Camera Film.

‘Europa’

Som del af temaserien ‘Arabian Nights 2022’ har Cinemateket gjort filmen ‘Europa’ (2021) til månedens film i huset. I filmen kommer vi helt tæt på iranske Kamal i en håndholdt og hårdtslående (bogstaveligt talt) rejse over Tyrkiets grænse til Europa. På 72 minutter følger vi ham kæmpe mod og med grænsevagter, nationalpatrioter og naturen. Forvent dig en både stressfyldt og fordybende filmisk oplevelse. Første visning 1. september er inklusive videointroduktion af instruktøren Haider Rashid.

Sidste chance: 10. september. Se cinemateket.dk.

‘Europa’. PR-foto: Cinemateket.

Odense Film Festival

I denne uge kører Odense Film Festival – Danmarks ældste festival, der viser kortfilm i den internationale klasse. Her kan du blandt andet se norsk komedie, taiwansk glitterdrama og fransk animation. Er du ikke lige i det fynske i denne uge, er det så heldigt, at OFF ligesom mange andre festivaler har lavet en streamingplatform, hvor du kan nyde programmets 123 film for blot 89 kr.

Sidste chance: Festivalen kører 29. august-4. september, men film kan streames til den 11. september på offstream.dk.

Foto: Kristian Gade.

‘Verdens værste menneske’

Har du endnu ikke fået set norske Joachim Triers mesterværk, der både var nomineret til to Oscars og netop er blevet Norges kandidat til Nordisk Råds Filmpris, er det snart ved at være på tide. Filmen om Julies svære valg med kærligheden i den familiedygtige alder havde premiere herhjemme 16. juni, og den er både sjov, varm og romantisk nok til at lune dig på i det tidlige efterår. Hvis du gerne vil se filmen på det store lærred frem for på din 13 tommer laptop, skal du nok snart smække røven i biografsædet.

Sidste chance: Nok snart. Tjek kino.dk for visninger i din by.

‘Verdens værste menneske’. PR-foto: Camera Film.

Koncerter

Blikfang i Lille Vega

Den danske duo Blikfangs musik er som et dansksproget dansekram serveret af generation Z. Koncerten i Lille Vega er en udskudt en af slagsen fra februar, så man kan forestille sig, at Søren Gade (vokal) og David Engelbrecht (producer) glæder sig gevaldigt til at spille det lille sted op. Syng efterårshyggen ind med ‘Lille ske’, og bliv teenageforelsket med ‘Det der kys’ sammen med resten af publikum. Hvis du går derfra uden et smil på læben over de umiddelbare og legende tekster, giver vi en øl.

Hvornår: 8. september i Lille Vega. Se vega.dk.

Foto: Liv Latricia Habel.

Kurt Vile i Den Grå Hal

Den langhårede og selverklærede hitmager fra Philadelphia Kurt Vile gæster sammen med sit band, The Violaters, København i september. Sidste gang, han besøgte os, var i 2018 i Vega, men denne gang bliver det mere rå omgivelser i Den Grå Hal. Hvem ved, om der går fire år igen (han er jo som bekendt en slacker…), inden du kan opleve Viles ørehængende riffs live i hovedstaden?

Hvornår: 16. september i Den Grå Hal. Se dengraahal.dk.

PR-foto: Adam Wallacavage.

Homeshake i Lille Vega

Er du mere til at stå i menneskemassen og svaje med lukkede øjne, skal du tage ind at se canadiske Homeshake, der besøger Lilla Vega i september med sit femte studiealbum ‘Under the Weather’. Forvent døsig vokal, maksimalt med blød synth, guitar og legende bas, der omslutter dig som et varmt tæppe. Det er nogle år siden, at Homeshake besøgte København sidst, så det er bare om at få en (lyd)bid af Peter Sagars soloprojekt, mens han er her. Du kan i øvrigt varme op til koncerten med en personlig musikalsk vejrudsigt på Homeshakes hjemmeside.

Hvornår: 25. september i Lille Vega. Se vega.dk.

PR-foto.
Find mere om
Footer graphics