Foto: Shutterstock

Nye undersøgelser: Genbrugsmarkedet kommer til at eksplodere de næste år

Det globale genbrugsmarked er i vækst og forventes at vokse med 127 procent frem mod 2026.

Det kommer næppe som nogen stor overraskelse, at genbrugsmarkedet for tøj er i vækst. Enhver med øjne i hovedet har kunnet se trenden i gadebilledet. Men i de kommende år ser det nu ud til, at genbrugsmarkedet vil vokse med større hastighed end det generelle tøjmarked. Det skriver Quartz på baggrund af en ny undersøgelse fra den amerikanske genbrugsbørs ThredUp.

Konkret forudser undersøgelsen, at genbrugsmarkedet kommer til at vokse med 127 procent frem mod 2026, og det er tre gange hurtigere end det generelle marked.

Væksten er allerede godt i gang, og i 2022 voksede markedet med 24 procent, men der kommer altså for alvor turbo på de næste år – hvilket især skyldes det Nordamerikanske marked, som forventes at komme til at udgøre 42 procent af det samlede marked.

Der er dog stadig et stykke vej, før folk kommer til at købe lige så meget genbrug som nyt.

Ifølge markedsundersøgelsesfirmaet Insider Intelligence vil second hand-tøj stå for 10 procent af det samlede marked i 2025.

Årsagen til at så mange begynder at købe brugt tøj er først og fremmest, at det er billigere. Dernæst kommer bæredygtighedsaspektet ind. Navnlig hos de yngre generationer, som i høj grad har taget genbrugstankegangen til sig.

Sidste år viste en opgørelse fra DBA, at det også herhjemme er de unge, der handler brugt i disse år. Faktisk stod de 18-30 årige for 90 procent af brugtmarkedet generelt set.

Tre ud af fire de forbrugere, som handler brugt tøj, identificerer sig ifølge TredUp med at være sparsommelige, hvilket vurderes at være mere socialt acceptabelt nu, end det var for bare fem år siden.

Footer graphics