Nymphomaniac

Sexologen anbefaler til din weekend: Lumre ting som er værd at se på Sexflix

Har du for længst været gennem alle de gode krimier på Netflix? Skift spor med sexologens liste over saftige udsendelser, der er din tid værd.

1. Den kulturelle:

‘Sex og kærlighed i verden rundt’

Beirut, Berlin, Kina… i denne dokumentarserie rejser den dygtige BBC-journalist Christiane Amanpour rundt på kloden og undersøger, hvordan mennesker lever i forhold til sex parforhold og erotik. Gennem besøg på erotiske steder og interviews med almindelige mennesker, samt folk der kender grundigt til landets skikke, tegner hun er portræt af hver nation. Og det er helt vildt forskelligt, hvad man må og ikke må, drømmer om og praktiserer rundt omkring! Programmerne er veltilrettelagte, fascinerende og tankevækkende – og jeg blev utroligt glad for at være dansker af at se dem.

Christiane Amanpour

2. Den sjove og rørende:

‘Sex Education’

Min begejstring over denne nye Netflix Original-serie er i top – måske på grund af den høje identifikationsfaktor: Gillian Anderson (Agent Scully fra ‘X-files’!) spiller en sexolog med en teenagesøn, hun gerne vil hjælpe i gang med hans kærlighedsliv. En afklædt Mikael Persbrandt kommer også lige ind i sexologens praksis. ‘Sex Education’ er muligvis rettet mod unge, men den er bestemt også for voksne. En super humoristisk og rørende serie, der kommer omkring mange af tilværelsens sex- familie- og venskabsudfordringer.

Sexeducation

3. Den lange klassiske:

‘Nymphomaniac’

Lars von Triers 4-timers lange spillefilm fra 2013 er stadig et kig eller genkig værd. I ‘Nymphomaniac’ finder den ældre ungkarl kvinden Joe tævet til ukendelighed i en gyde en kold vinternat. Han tager hende med hjem for at pleje hende og spørger ind til hendes liv. Joe fortæller sin livshistorie, fra hun var 0, til hun nu er 50 år – en liv, der har været præget og styret af hendes store sexdrift. Filmen er medrivende, voldsom og foruroligende. En krævende filmoplevelse, som du nok ikke skal se på en date night, men gerne med en veninde, der gider snakke om den bagefter.

Nymphomaniac

4. Den halvrealistiske engelske:

‘Wanderlust’

I denne nye Netflix-serie beslutter terapeuten Joy og hendes mand, skolelæreren Alan, at åbne deres forhold, fordi den gensidige tiltrækning er væk. Og så sker der ellers ting og sager for det modne ægtepar. Mange af de dilemmaer, som serien berører, vil de fleste par nok kunne genkende. ‘Wanderlust’ er langt hen ad vejen ret realistisk og sjov og indimellem sørgelig. For selvom tiltrækningen blusser op mellem de to, viser det sig også at være sværere at styre sådan et åbent forhold, end de havde forestillet sig.

wanderlust

5. Den solidariske:

‘Period’

At bruge tid på en indisk dokumentar lyder måske tørt og trist, men den her korte film om en hjemmelavet menstruationsbind-maskine i en lille indiske landsby – og hvordan maskinen revolutionerer de kvindelige beboeres liv – er faktisk alt andet. Filmen er optimistisk og giver en fin fornemmelse af kvindemagt og søstersolidaritet, og man bliver dybt taknemmelig over at vokset op med Libresse.

Period. End of sentence.

6. Det mørke psykodrama:

‘Gipsy’

‘Gipsy’ er en sexet serie om dobbeltliv og sindets skyggesider. Naomi Watts spiller en godt gift psykoterapeut med en skjult rastløshed, som i hemmelighed begynder at infiltrere sine klienters liv i et tiltagende sindssygt net. Spændende, fordi serien viser kraften i uudlevet liv, og hvordan undertrykt begær i sidste ende kan sætte al moral ud af spil.

Gipsy
Find mere om
Footer graphics