Regnbuefamilien vokser i Danmark
Radio & podcast
menu-close

Regnbuefamilien vokser i Danmark

18. august 2019 |

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af familier, hvor de voksne er gift eller i et registreret partnerskab med en af samme køn, vokser.

Cand.Scient.Pol. Normkritisk kulturentusiast med forkærlighed for politik og popkultur. Kontakt: mads@heartbeats.dk

Regnbuefamilien vokser i Danmark. Ifølge Danmarks Statistik findes der nu 1.465 danske familier, hvor enten to kvinder eller to mænd bor sammen med hjemmeboende børn. Sammenligner man med antallet af regnbuefamilier for 10 år siden, er antallet af regnbuefamilier altså mere end fordoblet.

Men ikke nok med at der er kommet flere regnbuefamilier. Den typiske regnbuefamilie er også blevet større. I dag er 46 procent af regnbuefamilierne familier med to hjemmeboende børn. For 10 år siden var det kun 35 procent af regnbuefamilierne, der havde to børn.

Udviklingen kan forklares med, at et-barns-familier er blevet til to-børns-familier. Andelen af regnbuefamilier med et barn er nemlig faldet til 42 procent. I 2009 var tallet 57 procent. Antallet af regnbuefamilier med tre eller flere børn er også steget lidt.

LÆS OGSÅ: Pride-listen: “Hvem er så kvinden i forholdet?” og andre tåbelige spørgsmål, man stiller homoseksuelle

Selvom der er kommet flere regnbuefamilier med hjemmeboende børn, udgør de stadig et mindretal, da det kun er 27 procent af par, der er gift eller i et registreret partnerskab med en af samme køn, der har hjemmeboende børn.

Det er dog formentlig endnu flere regnbuefamilier, end Danmarks Statistik har med her. Danmarks Statistik har nemlig ikke oplysninger om borgernes seksualitet, men ved hjælp af CPR-oplysninger kan de se, hvem der er registrerede partnere eller er gift med en af samme køn. Derfor er der formentlig mange LGBT+-personer, også i papirløse parforhold og familier, som statistikerne ikke kan få øje på.

Foto: Wiki Commons

Mads Høyer Hansen

Cand.Scient.Pol. Normkritisk kulturentusiast med forkærlighed for politik og popkultur. Kontakt: mads@heartbeats.dk