Ifølge Claus Christensen, chefredaktør på filmmagasinet Ekko, bør Will Smith fratages sin Oscar: ”Jeg kan ikke se andet, end at hvis Oscar-akademiet på nogen måde skal komme ud af det her, er man nødt til at fratage Will Smith hans Oscar og smide ham ud af akademiet for altid”, siger han til TV 2. Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix

Prisen for årets mest upassende opførsel går til … Will Smith

Her er den flad, som alle taler om i dag.

Det er nok ikke priserne, der blev uddelt i Dolby Theater i LA i nat, som dette års Oscar-show vil blive husket for.

Heller ikke for nogen dansk triumf: Filmen ’Flugt’ vandt ikke i nogen af de tre kategorier, den var nomineret i.

Derimod vil Will Smith blive husket for sit bidrag til aftenen: I hvad der vil blive verdenshistoriens mest berømte lussing. Modtageren var komikeren Chris Rock, der forinden havde lavet en joke om Will Smiths kone, Jada Pinkett Smith.

Chris Rock, der var på scenen for at uddele en pris, sagde fra scenen: ”Jada, jeg elsker dig, ’G.I. Jane 2’, kan ikke vente til at se den!”

Joken består i, at hovedpersonen i ’G.I. Jane’, spillet af Demi Moore, er kronraget, ligesom Jada Pinkett Smith er det, fordi hun lider sygdommen alopecia, også kendt som pletskaldethed. Derfor har hun ladet sig kronrage.

Da joken faldt, så det ud til, at Will Smith syntes, at det var sjovt, og ellers er han bare en god skuespiller. Hans kone derimod rullede med øjnene og smilede ikke.

Sekunder efter gik Will Smith så op på scenen til en storsmilende Chris Rock, der virkede tilfreds med sin joke, og stak Rock, hvad der ligner en ordentlig lussing. Chris Rock nærmest fløj til siden.

Det fik nogle til at tro, at det var indstuderet, men ifølge danskere blandt publikum, som Ritzau har talt med, var optrinnet ikke spor sjovt, men voldsomt at være vidne til. Chris Rock virkede meget chokeret og udbrød: “Will Smith just smacked the shit out of me!”

Folk i salen grinede først, men så zoomede kameraet ind på Will Smith, der fra sit sæde råbte til Chris Rock: ”Hold min kones navn ude af din fucking mund!”

Kort efter skulle Will Smith på scenen igen – denne gang for at tage imod sit livs første Oscar for sin hovedrolle i filmen ’King Richard,’ hvor han spiller far til tennisstjernerne Venus og Serena Williams.

I en meget følelsesladet tale, hvor tårerne løb ned ad kinderne på ham i flere minutter, talte Will Smith om, hvordan Gud har sat ham på jorden for at elske og beskytte folk, for at være en ”flod” for sit folk. Ifølge skuespiller Camilla Bendix, der overværede showet, var det ”ekstremt og helt grotesk”, at han efter den voldelige episode ”står og siger, at der er nogen ovenfra, der har bedt ham passe på sin familie,” siger hun til Ritzau.

Will Smith sagde undskyld til akademiet og til de andre nominerede, ikke til Chris Rock, og afsluttede sin tale med ordene:

”Jeg håber, at akademiet inviterer mig igen.”

Politiet i Los Angeles ”har bemærket” optrinnet, men gør foreløbigt ikke yderligere ved det, ”da den person, som blev udsat for vold, har afvist at anmelde sagen til politiet,” skriver AFP.

Du kan se hele optrinet her:

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics