Justin Bieber
Foto: Lisa O'Connor/AFP

Anmelderne har talt: Århundredets værste album er kåret

Endnu en dårlig nyhed rammer Justin Bieber: Han topper ny liste over det 21. århundredes værste albums.

Husker du de nuttede 00’er-hits ‘One less lonely girl’ og ‘One time’ bragt til dig af den unge hårhjelm og hjerteknuser Justin Bieber? De viser sig ikke at være så gode, som du måske husker dem, lidt ligesom når du har købt retsina med hjem fra en græsk ferieø og drikker den en måned senere derhjemme.

Sådan forholder det sig i hvert faId ifølge rating-virksomheden topratedcasinos.co.uk, som har gennemtrawlet Metacritic for blandt andet at finde anmeldernes mest forhadte kunstnere, albums og musikgenrer i det 21. århundrede.

Her lander Justin Biebers debut-ep fra 2009 ‘My World’ – hvor de to nævnte sange er blandt de mest kendte – ifølge data fra anmeldersitet som århundredets værste album til dato. På andenpladsen følger hitsmeden trop med sin fuldlængdedebut, ‘My World 2.0’, fra 2010, og tredjepladsen for århundredets værste album går ifølge Metacritic-anmeldelserne til Chance the Rappers ‘The Big Day’ fra 2019.

Tallene er baseret på 90.000 anmeldelser på Metacritic fra 2000-2022. Her er antallet af negative ord blevet puljet i en score fra 1-10, og Bieber bunder med de laveste scorer på 1,09 og 1,22.

Flere dårlige anmeldelser

Placeringen skriver sig ind i en historie af ringe anmeldelser for nu 28-årige Justin Bieber. Den seneste var af hans koncert på Smukfest i år, hvor han optrådte i kølvandet på en ansigtslammelse. Det indkasserede mange steder en og to stjerner fra det danske anmelderkorps.

Hans seneste tre albums, ‘Purpose’ (2015), ‘Changes’ (2020) og ‘Justice’ (2021), modtog alle middelmådige anmeldelser på udgivelsestidspunktet ifølge Metacritic. Her har belieberne til gengæld været mere gavmilde og lyttede trofast: Med ‘Justice’ landede den dengang 27-årige Bieber i 2021 sit ottende album på førstepladsen af Billboard 200-listen. Det var han den yngste solist til at gøre nogensinde i USA efterfulgt af selveste Elvis Presley, hvis 59 år gamle rekord Bieber slog i 2020.

Bieber kan trøste sig med, at han trods sine to topplaceringer på værste-album-listen ikke er at finde i top-50 på værste-kunstner-listen. Her indtager Drake, Chief Keef og Ed Sheeran præmiepodiet.

Find mere om
Footer graphics