Der var ikke nogen, der havde tænkt på, at en omelet kunne være sexet før.
Men da Mati Pichci for to år siden åbnede Psyche Café på Jægersborggade på Nørrebro, faldt folk i svime over hans version af den franske klassiker, der består af sammenpiskede æg, lidt smør og salt. Alle talte pludselig om den omelet.
Siden er Psyche Café lukket, hvilket også var planlagt, men nu åbner kokken med de polske aner et nyt minimalistisk spisested med simpel grøn mad, god musik på pladespilleren og japansk-inspireret design.
Amator hedder den, som er polsk for ‘amatør’, og den ligger på Nordre Frihavnsgade på Østerbro. Om alt går vel kan han slå dørene op den 1. maj. Lige nu kører kokken en serie af soft opening-events, som kan bookes online og består af brunch parret med god musik og soft drinks.
“Østerbro er lidt mindre hektisk end resten af København, og jeg vil gerne lave et stamsted for folk i den her bydel. Det synes jeg har manglet – og det hører jeg også fra folk,” siger Mati Pichci, der har en fortid på Noma og Atelier September.
Konceptet er ifølge Mati Pichci ikke meget anderledes end på den nu lukkede Psyche Café. Det skal være et home dining-spisested med kvalitetsmad lavet af gode lokale råvarer, fortrinsvist grønt og økologisk.
“Menuen vil være centreret omkring den franske omelet. Men jeg vil også komme til at lave gode salater, juices og nogle varme retter, for eksempel pandekager og gryderetter med bønner og grøntsager og et lille touch af animalske ingredienser,” siger Mati Pichci.
“Så længe kvaliteten er god, så tror jeg på, at det er sundt for dig.”
Spisestedet vil have åbent for cirka 20 siddende gæster mellem 8.30 og 15.30 torsdag til søndag, hvor det vil være muligt at få god filterkaffe eller specialte som genmaicha matcha eller pu erh, men også hjemmelavet bagværk, såsom citrontærte og valnøddebrød med frugt og peanutbutter creme.
Uden for åbningstiderne er det planen, at stedet vil fungere som ramme om forskellige private og offentlige events som fester, middage, receptioner og whatever.
Amator er designet og indrettet i samarbejde med Wiercinski Studio, og selvom det formelt set er Mati Pichci, der ejer stedet alene og uden investorer, vil han i praksis fungere mere som en kurator, der udpeger maden, musikken og interiøret på Amator.
Han har allerede håndplukket keramik fra Magda Jugo og Studio Ancher og indrettet stedet med design fra Frama, Werk og Le Creuset. Visuelt vil den røde tråd være den gule farve fra Amators logo, der både er et billede på solen og æggeblommen.
“Jeg ser også mig selv mere som en amatør i kokkefaget end en professionel, der ved alt. Heldigvis også ansat nogle folk, som bestemt ikke er amatører til at hjælpe mig,” siger Mati Pichci, der blandt andet har allieret sig med kokken Luke Cyriaks, som tidligere har været på Alouette.
“Jeg ser Amator som en slags permanent pop-up, og jeg ser frem til at hoste flere. Den første er planlagt til den 19. maj, hvor der vil være mad fra Dave Harrison, der er tidligere chefkok på Den Vandrette, Brasserie Prins og Brasserie Post. Temaet er ‘Le Sud, Baby’ og jeg kan ikke vente!”
Amator. Nordre Frihavnsgade 7, 2400 København Ø.